1. Join other hivers in a friendly concept-art contest. The contestants have to create a genie coming out of its container. We wish you the best of luck!
    Dismiss Notice
  2. The Melee Mapping Contest #4: 2v2 - Results are out! Step by to congratulate the winners!
    Dismiss Notice
  3. We're hosting the 15th Mini-Mapping Contest with YouTuber Abelhawk! The contestants are to create a custom map that uses the hidden content within Warcraft 3 or is inspired by any of the many secrets within the game.
    Dismiss Notice
  4. The 20th iteration of the Terraining Contest is upon us! Join and create exquisite Water Structures for it.
    Dismiss Notice
  5. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice

Warcraft III - Patch 1.31 PTR

Discussion in 'Latest Updates and News' started by TriggerHappy, Apr 24, 2019.

  1. Prometheus3375

    Prometheus3375

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    55
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Is the site mentioned by TriggerHappy in the head only for suggestions? Can I leave a bugreport there?
     
    Last edited: Apr 26, 2019
  2. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    9,261
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    What's with that site anyway? I mean we have the stuff here on Hiveworkshop and on Battle.net.
    Also, look at some of the crap there:
    deleteUndead.png
     
  3. Prometheus3375

    Prometheus3375

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    55
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    You can register damage event for any unit via executing next code.
    Code (vJASS):
    call TriggerRegisterAnyUnitEventBJ(trig, EVENT_PLAYER_UNIT_DAMAGED)

    They did not add new damage natives to blizzard.j, so for now they are not present in GUI.
     
  4. The Panda

    The Panda

    Icon Reviewer

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Messages:
    7,647
    Resources:
    341
    Icons:
    277
    Packs:
    16
    Maps:
    48
    Resources:
    341
    I wish they added more items or unique units in the game instead of tweaking the original ones, either just for the editor use or added towards melee maps, its still nice and all but it would be nice to have some new faces on the game. I also know the new game is being created but its just a thought. An example would be a nice hero for each race? I know it may mess up the lore of everything but would be nice to have IMO.
     
  5. Prometheus3375

    Prometheus3375

    Joined:
    Jul 20, 2018
    Messages:
    55
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I edited my post, that site was mentioned in the head of this thread. It is said that site is for feedback. I just want to ensure that I will post bugreport in the most appropriate place.
     
  6. Trill

    Trill

    Joined:
    Feb 24, 2018
    Messages:
    249
    Resources:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    1
    There's plenty of cut heroes that existed in Alpha/Beta.
    Archdruid for Night Elves, Crusader or Ranger for Humans, Warlord for Orcs, original Dreadlord (renamed, obviously) or original Abomination (also renamed and with a fancier model) for Undead.
     
  7. Legal_Ease

    Legal_Ease

    Joined:
    Feb 8, 2013
    Messages:
    1,456
    Resources:
    28
    Icons:
    11
    Packs:
    1
    Skins:
    2
    Maps:
    10
    Template:
    1
    Tutorials:
    3
    Resources:
    28
    Gameplay Review
     
  8. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,271
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    Not play since you need D3D11 and x86-64 anyway. They will likely drop x86 (32bit) and D3D9 support later as they did with all their other games already.
    Likely capped to the desktop refresh rate?

    They might have extra debugging enabled for the PTR which lowers performance.
     
  9. BloodSoul

    BloodSoul

    Joined:
    May 10, 2009
    Messages:
    722
    Resources:
    2
    Spells:
    2
    Resources:
    2
    No. According to common.j you can only change their name, proper name, ground texture and shadow image.
    Code (vJASS):

        type unitstringfield                extends handle

        constant unitstringfield UNIT_SF_NAME                   = ConvertUnitStringField('unam')
        constant unitstringfield UNIT_SF_PROPER_NAMES           = ConvertUnitStringField('upro')
        constant unitstringfield UNIT_SF_GROUND_TEXTURE         = ConvertUnitStringField('uubs')
        constant unitstringfield UNIT_SF_SHADOW_IMAGE_UNIT      = ConvertUnitStringField('ushu')
     

    I myself even attempted to force and change the unit model file/icon by doing this
    ConvertUnitStringField('umdl') or ConvertUnitStringField('uico')
    , but it was all in vain.

    Sounds like something else is capping it at 60 for your pc.

    Untitled-2.png
     
    Last edited: Apr 26, 2019
  10. n00b

    n00b

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    333
    Resources:
    3
    Maps:
    3
    Resources:
    3
    oh shit BRUH patch seems pretty great, but where in the fuck is there actual documentation on how to use the UI functions
     
  11. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    9,261
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1


    :D spam, don't kill me pls :D
     
  12. lolreported

    lolreported

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    681
    Resources:
    10
    Tools:
    1
    Maps:
    3
    Spells:
    6
    Resources:
    10
    I've got no issues with the current non-ptr version, so not sure what the problem could be?

    Patch 1.31 PTR Video settings:
    WC3ScrnShot_042619_231629_01.png

    Patch 1.30 current version (~144fps):
    WC3ScrnShot_042619_232353_04.png

    Screen settings:
    screensettings.png
    Primary monitor set to 144 Hz.
     
  13. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    9,261
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I get lower FPS if I activate Vsync with the same Hz.
     
  14. lolreported

    lolreported

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    681
    Resources:
    10
    Tools:
    1
    Maps:
    3
    Spells:
    6
    Resources:
    10
    No difference for me, except if I have V-sync turned on the fps caps at 60.0 as intended, but the overall fps is the same.
     
  15. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    9,261
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Yeah. Exactly. It's 60 with Vsync on. So should we use Vsync or not?
     
  16. lolreported

    lolreported

    Joined:
    Aug 16, 2007
    Messages:
    681
    Resources:
    10
    Tools:
    1
    Maps:
    3
    Spells:
    6
    Resources:
    10
    I wouldn't recommend it unless you experience heavy screen tearing from fps drops and that bothers you, at the cost of potential input lag.
     
  17. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,271
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    Does the current Warcraft III run at 144Hz with unique, interpolated frames? Or is it duplicating frames?

    Also I notice that you have two displays, one of which is 60Hz. Try unplugging that and see if a 144Hz video mode is displayed, after confirming the desktop is running at 144Hz. If running in any sort of screen sharing mode the desktop may be limited to 60Hz, the slower of the two displays.
     
  18. loktar

    loktar

    Joined:
    Nov 2, 2004
    Messages:
    705
    Resources:
    24
    Models:
    2
    Icons:
    16
    Packs:
    1
    Tools:
    2
    Spells:
    2
    Tutorials:
    1
    Resources:
    24
    What kind of benefits does LUA offer over vJASS? Aside from syntax.
    I've never used LUA.
     
  19. WeirdEditor

    WeirdEditor

    Joined:
    May 10, 2018
    Messages:
    109
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Try window mode and turn vsync off.
     
  20. MyPad

    MyPad

    Spell Reviewer

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    1,243
    Resources:
    6
    Models:
    1
    Icons:
    1
    Spells:
    3
    JASS:
    1
    Resources:
    6
    Amendment:

    Systematic errors were made while testing, which led to this false observation. Nothing to worry about.

    Systematic error:
    - It was assumed that the FirstOfGroup native did not work because of the inability to remove units (that are already removed) from the group, which was not taken into consideration.

    Previous message has been updated to reflect this amendment.