Patch 1.30.4 Backup Game Files

Level 2
Joined
Dec 20, 2008
Messages
21
Oh man thx so much for this.

1.31 completely breaks the game; most of the custom maps dont even work. And i just want to play maps in single player in peace.

Also i prevented the .exe file's connection to internet so it doesnt ask everytime i launch to upgrade to 1.31.
 
Level 6
Joined
Dec 13, 2017
Messages
267
That is what i mean. Where do i get my Key from TFT. I have legit version (i have bought it 3 times in my life xD) but since i already have it installed and its digital version idk where to check the key, maybe is something simple, idk. Never had to deal with it :p

EDIT: Found it :)
 
Last edited:
Level 6
Joined
Dec 13, 2017
Messages
267
After some tinkering.
If you launch Warcraft 3.exe and type in the TFT key you can now use the editor with TFT.

Where did you type the CD key? I opened Warcraft III aplication and i just get this. If i open the Warcraft III Launcher it starts the installation but it doesnt allow me to install it in its current folder. Weird.

upload_2019-6-4_20-36-48.png


How do u import stuff with this old w3? It says me that "it cant create temporary directory". Should i move the folder to any specific location?

Thanks
 
Last edited:
Level 6
Joined
Nov 10, 2010
Messages
87
I just downloaded it and ya you can't open expansion maps until you run Warcraft III.exe and then it took me to a window where I had to type in my expansion CD Key. It somehow knew what my original CD-Key was, and had it already entered for me. Then it said there is an update available and I clicked NO!

Anyways it works for me(CD version running on Windows 7), and thanks a ton for making this or else I could never open my latest project map again! When I would open it in world editor it would say:
Trigger function does not exist in database: GetUnitAbilityLevelSwapped
-then-
worldedit.exe has stopped working
-then-
close the program

I even tried deleting my warcraft and reinstalling it (from CD) and even that wouldn't allow me to open my map.
 
Last edited:
Level 8
Joined
Feb 27, 2019
Messages
291
I did the same as you. I had this empty windows, waited for 30-60s and after it loading the form to set your TFT CD Key. If not working, try also "Execute as administrator" and check your internet connection is ON.

Where did you type the CD key? I opened Warcraft III aplication and i just get this. If i open the Warcraft III Launcher it starts the installation but it doesnt allow me to install it in its current folder. Weird.

View attachment 324652

How do u import stuff with this old w3? It says me that "it cant create temporary directory". Should i move the folder to any specific location?

Thanks
 
Level 8
Joined
Feb 27, 2019
Messages
291
I had the exact same issue with 1.31. Works fine with the 1.30.4 install I put in my Program Files (x86) folder !

Anyways it works for me(CD version running on Windows 7), and thanks a ton for making this or else I could never open my latest project map again! When I would open it in world editor it would say:
Trigger function does not exist in database: GetUnitAbilityLevelSwapped
-then-
worldedit.exe has stopped working
-then-
close the program

I even tried deleting my warcraft and reinstalling it (from CD) and even that wouldn't allow me to open my map.
 
Level 6
Joined
Dec 13, 2017
Messages
267
I did the same as you. I had this empty windows, waited for 30-60s and after it loading the form to set your TFT CD Key. If not working, try also "Execute as administrator" and check your internet connection is ON.

I uninstalled everything. Then downloaded blizzard installer, instaled it, it only asked for ROC key, i put it and i could play TFT, idk why. Tried with the old WE and it couldnt open TFT maps, so i used the W3.exe and it asked for the Key, now it properly opened and i could write my TFT key. I dennied the update and opened the old WE again, now it could correctly open TFT maps and do imports.

Sooo solved :)
 
Level 1
Joined
Nov 9, 2017
Messages
5
On another topic I downloaded the Back to 1.29 file and it runs and all but where do I put it to be able to access my saved games?
 
Level 1
Joined
Dec 26, 2020
Messages
1
hey! I'm wondering how can I play custom campaigns in this patch. The general folder don't have a specific "campaign folder", do you know what I mean?


upload_2020-12-26_18-42-48.png
 

pyf

pyf

Level 31
Joined
Mar 21, 2016
Messages
2,989

The answer is in the first post.
 
Top