1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still haven't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. Fill your cup and take your pick among the maps best suited for this year's Hive Cup. The 6th Melee Mapping Contest Poll is up!
    Dismiss Notice
  4. Shoot to thrill, play to kill. Sate your hunger with the 33rd Modeling Contest!
    Dismiss Notice
  5. Do you hear boss music? It's the 17th Mini Mapping Contest!
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Self-fix for JNGP on Patch 1.28

Discussion in 'Patch & Reforged Discussion' started by TriggerHappy, Apr 6, 2017.

  1. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,782
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    The reason JNGP does not work out of the box on patch 1.28 is that the CD keys have been removed from the MPQ files. So, when the world editor can't find the TFT cd key it assumes you only have ROC installed and loads that editor instead.

    To fix this you must:
    1. Download font.zip and extract the "roc.font" folder and rename it to "font".
    2. Go to your 1.28 installation folder, and open "War3.mpq" with a MPQ Editor.
    3. Import the "font" folder that you extracted earlier to the root of the MPQ and close it.
    4. Repeat for the "tft.font" folder and "War3x.mpq"..
    This will load up the TFT editor when launching JNGP.
     
    Last edited: Apr 11, 2017
  2. StoPCampinGn00b

    StoPCampinGn00b

    Community Manager

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    2,460
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I edited the thread title from 'Hotfix' to 'Self-fix' to avoid confusion because the term hotfix is being used to refer to Blizzard fixing the issues for 1.28. Anyhow, great thread for the meantime if anyone needs to use JNGP in 1.28 right now. Note that the self-fix may or may not be necessary anymore depending on a fix that could come from Blizzard.
     
    Last edited: Apr 7, 2017
  3. Frotty

    Frotty

    Wurst Reviewer

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,479
    Resources:
    11
    Models:
    3
    Tools:
    1
    Maps:
    5
    Tutorials:
    1
    Wurst:
    1
    Resources:
    11
    well, the JNGP starts, but when I try test map i get this:
    [​IMG]
     
  4. Nordmar

    Nordmar

    Joined:
    Jan 13, 2008
    Messages:
    559
    Resources:
    1
    Skins:
    1
    Resources:
    1
    Nice, but how do you guys always find out how to fix these things? ^^
     
  5. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,782
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
  6. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    Can someone upload the old font folder? I lost it with the migration.
     
  7. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,782
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    Those contain your CD key, so make sure you don't mind sharing it to the public.
     
  8. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    How can I get my "old" font folder then? I already migrated.
     
  9. IcemanBo

    IcemanBo

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    6,521
    Resources:
    22
    Maps:
    3
    Spells:
    11
    Template:
    1
    Tutorials:
    4
    JASS:
    3
    Resources:
    22
    From what they say in forums it broke all version switcher software, probably will stay like it at first for v1.28, but maybe you can make a clean install, and then try to pach it manualy with patch files from 1.27.
     
  10. pyf

    pyf

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    2,658
    Resources:
    2
    Tutorials:
    2
    Resources:
    2
  11. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,782
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    Someone who can use a cd key changer to change their CD key to a banned one, then they can upload their font folder.
     
  12. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    I remembered I still had a 1.27 install on my old notebook and used the font files from that one. Seemed to have worked. Thanks!
     
  13. Poruft

    Poruft

    Joined:
    Feb 23, 2017
    Messages:
    9
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Do you have a recommended procedure for creating a downgraded copy of wc3 so I can get my 1.27b fonts file from it? I already patched my main install.
     
  14. pyf

    pyf

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    2,658
    Resources:
    2
    Tutorials:
    2
    Resources:
    2
    Did you explore your Shadow Copies with ShadowExplorer, in the hopes your main MPQs are still on your HDD?
     
  15. Faction

    Faction

    Joined:
    Jul 6, 2005
    Messages:
    111
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I got the files from an old install on another PC, worked perfectly.

    Nevermind I am getting the error when testing map.
     
  16. JaysProjex

    JaysProjex

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    418
    Resources:
    4
    Maps:
    4
    Resources:
    4
    Works for me including test map, thanks Trigger.
     
  17. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,782
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    You can test your map with the instructions at the top of this post:

    [Feedback] Compiled List of 1.28 Bugs & Issues
     
  18. A Void

    A Void

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    2,481
    Resources:
    10
    Models:
    2
    Spells:
    1
    Tutorials:
    7
    Resources:
    10
    Can't there be a simple fix without all the two game copy nonsense?

    Edit: Can you upload those Font files here?
     
  19. You could download 1.27b installer from b.net and use banned keys, maybe.
     
  20. A Void

    A Void

    Joined:
    Mar 29, 2011
    Messages:
    2,481
    Resources:
    10
    Models:
    2
    Spells:
    1
    Tutorials:
    7
    Resources:
    10
    Sadly I can't, too late for that. I have reverted back to 1.26 patch, where everything was normal. 1.28 is too unstable at the moment and I can't work on my maps using it.