1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still haven't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. Lead your forces to battle in the 15th Techtree Contest. The call is yours, commander!
    Dismiss Notice
  4. The reforging of the races is complete. Come see the 14th Techtree Contest Results.
    Dismiss Notice
  5. It's time to choose your horse in the race - the 32nd Modeling Contest Poll is up!
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Warcraft III: Reforged Developer Update

Discussion in 'Latest Updates and News' started by Mythic, Feb 4, 2020.

  1. Augustus

    Augustus

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    169
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    At this point. They should just refund all the players automatically, take it off the store, and commit to working on it for another year. Not sure Activision would let them do that though. I'm fortunate for not having many problems with it but I feel for the players who do. Even so, there are tons of little janks in it, like the bad portrait lighting.

    They gotta bring back custom campaigns. It's the second big reason I bought this.
     
  2. Shido

    Shido

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    201
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Pull the lever of classic, Venombite
     
  3. knight26

    knight26

    Joined:
    Jul 16, 2007
    Messages:
    1,295
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    That's exactly what I said when I read what Blizzard had written, so I suppose this reply suits it nicely?
     
  4. MasterBlaster

    MasterBlaster

    Joined:
    Feb 23, 2014
    Messages:
    886
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    @Augustus thanks :) Remind me to rep you later :)

    I agree it looks horrible and I'm sad to hear they made the menu even slower :(
     
  5. Retria

    Retria

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    105
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Alright,so in my backed 1.27 version, which is not under b-net or blizz updater (and I have that version on external hdd) my world editor stopped working.... also sharpcraft stopped working and newgen5d stopped working as well...
    It stopped working after latest patch? but is it even possible? I am in the middle of editing:( :( :( and I do not want use reforged editor because then my campaign will not be compatible with old versions and people can not even play campaign in reforged.

    How can they mess with, I mean, aawww instant regret of not refunding and unistalling b-net when I still could but I liked to at least open my capaign in reforged editor and check how it LOOKS in hd :(

    Edit: unistalling reforged did not help
    Edit2: ok, so it must be work of blizztard because when I launched TFT on my backed 1.27 it launched cinematic like when you run it first time and settings were reset...editor still not working,
    Edit3: I tried download 1.29 it does not work either gg patch
    Edit4: you have to do delete WE registery more info down in this thread
     
    Last edited: Feb 7, 2020
  6. Jouven

    Jouven

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    35
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    One good thing about reforged is that it doesn't mess with my warcraft 1.28 installation, even the registry settings don't conflict
    But I don't use the editor, I don't know if there is any conflict with that

    Edit#1, the yellowish sepia, worst kind of sepia, next time just go for grey
     
  7. Jouven

    Jouven

    Joined:
    Dec 7, 2013
    Messages:
    35
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    This is new, so I did disable the "bonjour" service some time ago, but when playing offline, push the custom games button, "please install bonjour service" (no cancel button btw, but escape works)... very cool Blizzard, very cool
    and while writing this post and with warcraft 3 reforged on the other monitor I got my first BSOD in months (and the crash was so hard the text was scrambled, I coudn't read it)... extra cool

    Edit#1 it doesn't remember the "player name" while offline, have to input it every time
    Edit#2 they have changed the voices for human units with the new patch (I don't know if they are the reforged ones, I only have ""classic"")
    Edit#3 now I have tearing while scrolling around the map
    Edit#4 in reference to edit#2 even more sounds changed
     
    Last edited: Feb 7, 2020
  8. DrakPanda

    DrakPanda

    Joined:
    Mar 25, 2018
    Messages:
    207
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    put a ticket in, make sure to give all the information it requests
     
  9. Power107

    Power107

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    279
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    The same happened to me but I fixed it. I opened the Regedit and deleted all the registry of World Editor. These are the steps for Windows(if you don't understand any step plz ask):
    -> Go to Run and type Regedit.
    -> Search for HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Blizzard Entertainment\
    -> Delete the World Editor folder.
    -> Log off for the changes to take place.
    -> Start the World Editor. Yay!
    EDIT: another easy solution for Windows is to just create a new user profile and launch WE. It will work I did a test.
     
    Last edited: Feb 7, 2020
  10. Retria

    Retria

    Joined:
    Mar 2, 2014
    Messages:
    105
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    HUGE thanks, deleting that WE registry worked.

    That was intense, in 18 years I never experienced to not be able to launch WE.
    But I get it, we can not expect them to care if some registery break our old W3, but do you know who would care? Blizzard 2002 would.

    Edit: ye, well it would be long OT if we started talking about wow, where we buy game, pay monthly and have many microtransaction :eek:
     
    Last edited: Feb 7, 2020
  11. Power107

    Power107

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    279
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Cant wait to play your maps, good luck and have fun. Yea Blizzard 2002 was really good--they also gave us two Acts for the Founding of Durotar campaign for free. In 2020 they charge money for skins in HotS and Overwatch and mounts in WoW lol
    Again good luck for your World Editor project(or projects). See you on the other side!
     
  12. Augustus

    Augustus

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    169
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I just wish they had given this an extra year. I do not believe it was because they had to deliver the game within one year due to preorders as they could have just canceled them and issued a statement. I think this is just upper-management meddling, with some incompetence in there too.
     
  13. Shido

    Shido

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    201
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    upload_2020-2-8_21-52-13.png rofl metacritic. Well played.
     
  14. LordTalbot

    LordTalbot

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Messages:
    66
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    what's about the original voices? i see you just deleted the original game for everyone and replaced it with that new one but all original voices are lost there. There is a new sync but that is missing so much detail and love. Please bring the originl voices back, the game doesn't feel complete to me without that.

    There are also other problems like inconsistent graphic translations from wc3 to reforged where it seems to me that the game was rushed headless at some points but the voices really are my main concern, because i can switch back the graphics, but not the voices :((
     
  15. johnwar

    johnwar

    Joined:
    Feb 14, 2018
    Messages:
    46
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Thanks for this my world editor is now working