Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

New Update Moved the Editor

Discussion in 'Patch & Reforged Discussion' started by HerrDave, May 29, 2019.

  1. HerrDave

    HerrDave

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    1,097
    Resources:
    165
    Models:
    137
    Icons:
    20
    Skins:
    8
    Resources:
    165
    Good news, the World Editor still exists, it's simply been moved.

    It seems the new update moved the World Editor and changed the way it works a bit.

    However, the old trick of making a folder called [War3.mpq] with a .txt file called UI containing a line which would enable you to make sharp cliffs-- no longer works.
     
    Last edited: May 29, 2019
  2. Volsungh

    Volsungh

    Joined:
    May 17, 2019
    Messages:
    43
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I was making a custom map on 1.30

    I just updated to 1.31 and now the map is a complete mess.
    Custom strings gone or messed, triggers disabled for no reason. Map is dead. Months of work wasted.
     
  3. HerrDave

    HerrDave

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    1,097
    Resources:
    165
    Models:
    137
    Icons:
    20
    Skins:
    8
    Resources:
    165
    Oh God

    Myself I outsourced the scripts to my map, so I can't tell if they're destroyed or not

    All I know is I won't be able to touch the terrain anymore, or this happens

    [​IMG]
     
  4. IamFierce

    IamFierce

    Joined:
    Jan 18, 2019
    Messages:
    71
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Oh no! This makes me afraid to update. I’m going to certainly save an extra copy of my map before I open it with the editor! Sorry to heard the bad news for you guys. :/
     
  5. Volsungh

    Volsungh

    Joined:
    May 17, 2019
    Messages:
    43
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I have a copy.

    But since I cannot rollback to 1.30 it is not of great use.
     
  6. HerrDave

    HerrDave

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    1,097
    Resources:
    165
    Models:
    137
    Icons:
    20
    Skins:
    8
    Resources:
    165
    I've just been hecking with Regedit and the War3.mpq/War3mod.mpq is not working - near as I can tell, unlimited cliffs are now endangered ;_;
     
  7. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,793
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    Try putting your files in a folder with the name of war3.w3mod inside the Warcraft III directory.
     
  8. HerrDave

    HerrDave

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    1,097
    Resources:
    165
    Models:
    137
    Icons:
    20
    Skins:
    8
    Resources:
    165
    No luck there, tried it as War3.w3mod and War3.war3mod by accident, didn't work in either flavor. :c

    These new updates are frustrating, I mean I like the stuff they've added - but I wish they wouldn't change the mechanical bits inside so we can't edit it ourselves.
     
  9. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,793
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    Try with no subdirectory. For example place the UI folder in the main Warcraft III folder.
     
  10. HerrDave

    HerrDave

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    1,097
    Resources:
    165
    Models:
    137
    Icons:
    20
    Skins:
    8
    Resources:
    165
    ^That's where it was when I tested it

    Is it working for you?

    (Right now it's 2:20 AM, so I'm off to bed)
     
  11. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    15,434
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I am sorry. But keeping backups of important files should be a must.

    About rolling back:
    [Need Help] Back to 1.29
    Patch 1.30.4 Backup Game Files