1. Are you planning to upload your awesome tool to Hive? Please review the rules here.
    July 9, 2018: The rules for the Tool Section have been revised. Please be sure to read the revisions.
    Dismiss Notice
  2. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  3. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  4. The Lich King demands your service! We've reached the 19th edition of the Icon Contest. Come along and make some chilling servants for the one true king.
    Dismiss Notice
  5. The 4th SFX Contest has started. Be sure to participate and have a fun factor in it.
    Dismiss Notice
  6. The poll for the 21st Terraining Contest is LIVE. Be sure to check out the entries and vote for one.
    Dismiss Notice
  7. The results are out! Check them out.
    Dismiss Notice
  8. Don’t forget to sign up for the Hive Cup. There’s a 555 EUR prize pool. Sign up now!
    Dismiss Notice
  9. The Hive Workshop Cup contest results have been announced! See the maps that'll be featured in the Hive Workshop Cup tournament!
    Dismiss Notice
  10. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

War3 Model Editor

Submitted by Magos
This bundle is marked as approved. It works and satisfies the submission rules.
This Model Editor is not made by me, but is made by Magos.

War3 Model Editor is as the name suggests a Model Viewer and a Model Editor dedicated to Warcraft 3. It supports both loading and saving of .mdl and .mdx model formats which are used in Warcraft 3. It also supports .bmp, .tga, .png, .jpg, .jpeg, .pcx and .blp texture formats.

There is a buildt-in MPQ Browser that allows you to browse any MPQ archive, which also includes Warcraft 3 map files (.w3m and .w3x). The MPQ Browser has been optimized for speed and is very fast to load and use. The Browser is customizable so you can add/remove your own icons and filters.

Features
Features

* Model Viewer
* Model Editor
* Geoset Importing/Exporting
* Can save/load the model formats *.mdl and *.mdx
* Can save/load the texture formats .bmp, .tga, .png, .jpg, .jpeg, .pcx and .blp
* Can import other model formats (importers stored in DLLs)
* Ability to convert between the model formats
* Ability to convert between the texture formats
* MPQ Browser (very fast loading)
* Support for custom listfiles
* Support for custom MPQ filters & icons

Extras

* Loading Screen Creator
* A tool to create colored text for Warcraft 3

Supported Importers

* md2 (Quake 2)
* ms3d (Milkshape)


{UPDATE}
Hey people, it's Rui. I have updated the tool to v1.07 and added some keywords for searching. Enjoy!

Keywords:
warcraft, 3, III, magos, editor, model, war3, wc3
Contents

War3 Model Editor (Binary)

Reviews
Moderator
PurplePoot: Approved for extreme usefulness, whether as a mapper or a modeler.
  1. Mr.Gay

    Mr.Gay

    Joined:
    Apr 4, 2006
    Messages:
    12
    Resources:
    2
    Maps:
    2
    Resources:
    2
    hi i have a big problen :(
    when i start the program it laggs f0r 5 sec than it goes smothy but when i push a botton ore want to leave the programm it laggs for 5 sec too -.- every time i push a butten it laggs ?
     
  2. varsaigen

    varsaigen

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    3,227
    Resources:
    11
    Models:
    11
    Resources:
    11
    must be your computer. It has never done that to me before. Ima try redownloading to see if my problem is fixed. :/
     
  3. Acvong

    Acvong

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    112
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Theres An Error That Says The Registry Key Doesn't Exist! Help Please D;
     
  4. varsaigen

    varsaigen

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    3,227
    Resources:
    11
    Models:
    11
    Resources:
    11
    My problem was fixed. It was only the satyr model that was bugged. :p
     
  5. forzamoto

    forzamoto

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Messages:
    193
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    WinRAR wont work for me
     
  6. mikey4555

    mikey4555

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    60
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I keep trying to open the Editor but, it says it needs to know which program created it. I select *Any* program but it only opens the program I selected, what do I do?
     
  7. blackricc

    blackricc

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    58
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    how do i install it?
     
  8. blackricc

    blackricc

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Messages:
    58
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    how do i get this to work?
     
  9. Dreadmourn

    Dreadmourn

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    25
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    ERROR: Unable to open "C:\Documents and settings...\War3ModelEditor\War3ModelEditor\War3.mpq"!

    Make sure that Warcraft 3 is instaled and that the registry key
    "HKEY_CURRENT_USER\Blizzard Entertainment\Warcraft III\InstalPath" exists!
    _________________________________________________________________
    OK, now WTF should I DO to use this tool? PLEASE HELP AS SOON AS YOU CAN!
     
  10. Dreadmourn

    Dreadmourn

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    25
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    should I install it somewhere?
     
    Last edited: Jul 25, 2008
  11. BunnyKiller87

    BunnyKiller87

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    1
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    It Dont Work
     
  12. hasslarn

    hasslarn

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    14
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    "Unable to open "C/Program/WarcraftIII/war3.mpq"!

    and it says i dont got the cd key or the real warcraft III lol , i bought both games and i play on B-net and i have reinstalled wc3 and still dotn work
     
  13. Ventilo

    Ventilo

    Joined:
    Mar 30, 2008
    Messages:
    3
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    This is awesome man :) gj
     
  14. maplover

    maplover

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    84
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    how do i make a loading screen with this........it should co ordinate with the 4 parts i made.......
     
  15. SSgt. Konsai

    SSgt. Konsai

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    5
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Nice work man.
    Finally i can put in a crozius arcanum in my space marine model :p
     
  16. DaRkaHn

    DaRkaHn

    Joined:
    Apr 6, 2008
    Messages:
    26
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    it says: <Make sure Warcraft3 the frozenthrone is installed> LOL!! xD
     
  17. maplover

    maplover

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    84
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    cant we modify anything and put colour?
     
  18. icecream_pirate

    icecream_pirate

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    112
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    If you're getting the cant load /data/splatdata.txt thing, try this:
    Make a folder called Data in the folder you extracted the model editor to, then put ur splatdata file into the file. After that, if you get ANOTHER error saying cant load data/sounddata or w/e, just do the same thing except with the new file that its trying to load. Theres like 3 or 4 files u need to displace.

    EDIT: quoted the wrong person :/
     
  19. Destroyer25

    Destroyer25

    Joined:
    Aug 23, 2007
    Messages:
    397
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Its not too complicated, but do u actually have to do all that crap in the tut just to make a fucking loading screen? I am positive that there is another way.
     
  20. NerdElf

    NerdElf

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    48
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Qoute

    It Says "Unable to open "D:\Warcraft III\Data\SplatData.txt"" Plzzz haelp me cuz this error is botherin gme from the begining of the earth( not really from last month)
     
    Last edited: Sep 13, 2008