1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still haven't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. Weave light to take you to your highest hopes - the 6th Special Effect Contest is here!
    Dismiss Notice
  4. Lead your forces to battle in the 15th Techtree Contest. The call is yours, commander!
    Dismiss Notice
  5. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Sharpcraft Start-up issue

Discussion in 'SharpCraft & WEX' started by 367300099, Jan 5, 2018.

  1. 367300099

    367300099

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    19
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I downloaded Sharpcraft, I unzip it to my desktop in a folder, I set the profile to be directed to the vanilla editor, and then I get a windows error:

    Warcraft III World Editor has stopped working
    Windows can check online for a solution to the problem.
    -> Check online for a solution and close the program
    ->Close the program

    This is the details I get when I click on the view problem details

    Code (Text):
    Problem signature:
      Problem Event Name:    CLR20r3
      Problem Signature 01:    World Editor.exe
      Problem Signature 02:    1.28.5.7680
      Problem Signature 03:    5956f030
      Problem Signature 04:    War3EditorHooks
      Problem Signature 05:    1.0.0.0
      Problem Signature 06:    59527ebf
      Problem Signature 07:    3d
      Problem Signature 08:    0
      Problem Signature 09:    System.NullReferenceException
      OS Version:    6.1.7601.2.1.0.768.3
      Locale ID:    1033
      Additional Information 1:    0a9e
      Additional Information 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
      Additional Information 3:    0a9e
      Additional Information 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    When I click the problem details this is what it says, any thoughts?

    edit ---- I did not see the Sharpcraft dedicated forum, if someone could move this....
     
    Last edited: Jan 5, 2018
  2. Faction

    Faction

    Joined:
    Jul 6, 2005
    Messages:
    111
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I am having the same issue, no clue what's causing it.

    Code (Text):
    [SharpCraft][0.1.0.1][Error] System.TypeInitializationException: The type initializer for 'MindWorX.Unmanaged.Invokers.FastCall' threw an exception. ---> System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly 'Fasm.NET.dll' or one of its dependencies. The specified module could not be found.
     
  3. 367300099

    367300099

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    19
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Yeah I don't know.I have messaged 3 people and no replies, and this part of the forum is dead it seems like.
     
  4. MindWorX

    MindWorX

    Joined:
    Aug 3, 2004
    Messages:
    690
    Resources:
    5
    Tools:
    1
    Tutorials:
    4
    Resources:
    5
    Make sure the Fasm.NET.dll is present and make sure you've installed the dependencies listed on the tool.
     
  5. 367300099

    367300099

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    19
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Lol any advice on the actual thread... not somebody randomly posting their problem in someone's else thread
     
  6. KILLCIDE

    KILLCIDE

    Administrator

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    3,502
    Resources:
    20
    Models:
    2
    Icons:
    10
    Spells:
    7
    Tutorials:
    1
    Resources:
    20
    Pretty sure the guy who made the tool is trying to help you right now. You want to stop being an entitled swine and appreciate that a tool for a 15 year old game is still being supported?
     
  7. 367300099

    367300099

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    19
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    MindWorx helped Faction, I'm being patient I don't mind at all. It ain't a big deal. Chill out, and take your meds.
     
  8. KILLCIDE

    KILLCIDE

    Administrator

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    3,502
    Resources:
    20
    Models:
    2
    Icons:
    10
    Spells:
    7
    Tutorials:
    1
    Resources:
    20
    What he said applies to you as well *shrug*
     
  9. 367300099

    367300099

    Joined:
    Dec 28, 2017
    Messages:
    19
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Read Faction's problem and Mindworx's reply... and it seemed like those went together like peanut butter and jelly. Didn't know that applied to me as well as my error said nothing about fasm.dll.net or it's dependencies. Cool shit. I will check that out.
     
  10. Hedede

    Hedede

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    5
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I have same issue, it throws System.NullReferenceException when I attempt to launch WEX (all details are same as in OP).
    Faction's problem is actually unrelated to the OP, because that's a completely different exception. 'Fasm.NET.dll' *is* present and in place.
     
  11. Daffa

    Daffa

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Messages:
    8,090
    Resources:
    30
    Packs:
    1
    Maps:
    9
    Spells:
    18
    Tutorials:
    2
    Resources:
    30
    Run as Admin and make sure EVERY SINGLE REQUIREMENTS AND DEPENDENCIES installed. I ran into this issue and fixed it by getting those requirements.

    If not, what patch are you on?
     
  12. Hedede

    Hedede

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    5
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Patch version is 1.28.5.7680.

    Problem Signature 01: World Editor.exe
    Problem Signature 02: 1.28.5.7680


    I have VC++ 2012 update 4 redistributable and .Net Framework 4.7 installed. Maybe .net 4.7 is a problem, but it doesn't let me to downgrade it.

    Running it as administrator didn't change anything.
     
    Last edited: Feb 20, 2018
  13. Hedede

    Hedede

    Joined:
    Sep 5, 2011
    Messages:
    5
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I've tried deleting profiles and recreating them manually, and it doesn't crash anymore. But there's no longer any extra stuff, like vJass. It's just plain old World Editor.

    Update: Oh, that's just because the plugins folder of new profile is empty.

    Update 2: Problem solved. Looks like I'm dumb and forgot to install vcredist_x86 when I installed vcredist_x64.
     
    Last edited: Feb 20, 2018