Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

save/load issue

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by sluk, Jun 12, 2016.

  1. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Last edited: Jun 19, 2016
  2. Chaosy

    Chaosy

    Tutorial Reviewer

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    11,064
    Resources:
    18
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Spells:
    10
    Tutorials:
    6
    Resources:
    18
    Use the codeless one from the spell section.
     
  3. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    ye but i dont get it with the allow local files
     
  4. Chaosy

    Chaosy

    Tutorial Reviewer

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    11,064
    Resources:
    18
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Spells:
    10
    Tutorials:
    6
    Resources:
    18
    Don't try to implement it then, because it wont get easier than that.
     
  5. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    but do i get it with this map?
     
  6. blancfaye7

    blancfaye7

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    560
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    You got to implement the Save/Load code yourself... I'm surprised that the spell section only has the codeless save/load.
     
  7. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    oohh but how am i gonna do that?
     
  8. Warseeker

    Warseeker

    Joined:
    Feb 18, 2014
    Messages:
    3,107
    Resources:
    2
    Maps:
    2
    Resources:
    2
    Try Copy-Paste triggers if you don't know how.
    I'm not sure you're talking about Transition though...
     
  9. Dat-C3

    Dat-C3

    Joined:
    Mar 15, 2012
    Messages:
    2,555
    Resources:
    10
    Models:
    1
    Maps:
    5
    Spells:
    3
    Tutorials:
    1
    Resources:
    10
  10. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,793
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    That one is slightly easier to use and works in the Vanilla world editor.

    But, there's really no reason to not implement a code-less loading system anymore. Enabling local files is completely optional, you can still load with a code if you don't have it enabled.

    You can integrate whatever save system you like with it as well.
     
  11. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    codegen does not work i will try codeless
     
    Last edited: Jun 13, 2016
  12. Alright

    Alright

    Joined:
    May 20, 2014
    Messages:
    230
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    You can't just import a system and expect it to work on itself. Every save/load system you have to manually add what hero to save, what part of the player's to save (gold/lumber/some your own variable that you might have added that serve as a counter for progression) etc etc., if you're experiencing some difficulty because 'it doesn't work' then you haven't modified the system to your needs, or you might have done something wrong or did not follow the documentation.
     
  13. blancfaye7

    blancfaye7

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    560
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I just realized that the keywords are not taken into account when searching... what a shame.
    off topic though...
     
  14. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Ok guys it seems like i am noob
    but guys i also think nobody even cares about my map what i expected already its just not a lot of fun to have 2 dislikes on your map video and also if its gonna release i know there is gonna be NOBODY who would like to play it...
    i hope you get what i was trying to say.... :-(
     
    Last edited: Jun 14, 2016
  15. MasterBlaster

    MasterBlaster

    Joined:
    Feb 23, 2014
    Messages:
    1,039
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Yes, you are new.
    And you're making a rookie mistake - you begin your map making adventure with a too ambitious idea. Just start with something more basic. I's easier to learn how the editor works if you do it step by step.

    Also... What did you expect? You have a vision in your head and I'm sure that to you its an awesome one, but what people see in your video is... Just some map that is extremely basic and barely had any development put into it.

    I don't want to be rude, but what you shown so far could easily be replicated within a few minutes by pretty much any map maker who knows what he is doing.

    If this was someone else's map - would you be interested in it in the state it is now? I'm pretty sure not. What I'm trying to say is that if you want people to be interested in your map, you have to flesh it out more first, so that there is something the viewers might get excited about.

    Or, at the very least you need to convey a passionate and intruiging vision that you have for your project. And it has to be concrete - you didn't really do that.

    I'm nit trying to discourage you - I just want you to explain what probably was the reason behind those dislikes.
     
  16. blancfaye7

    blancfaye7

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    560
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    This. Also, search for tutorials. Deep studying can lead you to something.
    Before posting 'nobody cares', try comprehending your said vision; not get discouraged. It happens to all of us. You ain't alone.

    So, in order to solve your current problem now, you have to set steps on how to do it and know what exactly are the features you wanted to add.

    So, Save/Load code, is it not?

    What is a Save/Load code in my map?
    It is something that I need so that I can STORE some statistics and status and data and whatever so that the next game they play my map, they have benefits according to what they have progressed through my map.

    In order to have a Save-Load code feature, you need the following prerequisites or requirements to even implement a such.
    1. You need a complete set of features of your map.
    Why is this? Because to begin with, you are saving statistics and status of current game or units through a code.
    Do you already have the full features? As far as I know, this is implemented when your map is near finished in what I assume isn't yet.
    2. You need knowledge of string manipulation and massive data storage.
    Yes. You need to know which data structures to use. What are Data Structures? What is String Manipulation? Well, you go learn it, lad.
    3. ???
    I will leave the other requirements to you. I want you to learn the art of making something. This is a very crucial method. You gotta learn it.
     
  17. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    thx for feedback...
    vid:
     
  18. blancfaye7

    blancfaye7

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    560
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    It is best to leave Save/Load feature for now because your map isn't even 99% finished. Reread my post for you. You need to have full features so that you can decide and easily code your own save/load.

    If you code and make the save/load feature right now, and you added a lot more stuff, you will have to edit the save/load feature again.
     
  19. sluk

    sluk

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    617
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I am way to noob to make a save/load by myself
    and the thing is that i learn slow i wanna complete this map asap
    so i just need the save/load i know EVERYTHING else or i search it but just this pls just say how i have to do i dont say that you already explaint it cause i dont get that post
    just make a video or a REAL tatorial so i can see step for step what i have to do i do everything right the save/load schould work but just its being disabled due errors so pls triggerhappy or any of you guys just say me what i have to do and dont say: you have to learn it cause i WONT.
     
    Last edited: Jun 19, 2016
  20. blancfaye7

    blancfaye7

    Joined:
    May 21, 2014
    Messages:
    560
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    That's that then. You have entered the demise and dark ages. Tutorial? Even if I create a tutorial for you, you won't be able to follow. Why? Because you won't even really get what I'll be saying. You'll be bombarded with terms and things like that that are too technical. Saying that you refuse to learn is also saying that you want someone to do it for you.

    You don't get the post? String manipulation? Well that's the end then, lol. because creating the save load code is all about string manipulation.