Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

NeoDex 2.7 Wc3 Modeling Kit for 3dsmax & GMAX

Discussion in 'Modeling & Animation' started by BlinkBoy, Feb 1, 2009.

  1. Marbles

    Marbles

    Joined:
    Nov 27, 2015
    Messages:
    2
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Does anyone have problems with importing using 2019?

    [​IMG]
     
  2. Kacpa2

    Kacpa2

    Joined:
    Jan 8, 2015
    Messages:
    399
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I cant seem to get export to work at all on wc3 model i imported. I tried to convert everything to editable meshes and even if i. I always get Runtime error with array.
    I tried exporting it as fbx and importing it back and then trying to export, but it happens either way. I have one older version of 3Ds max 2010 one. I tried 2013 and 2011 so far and it happens on both, no matter what. How to solve this?
    [​IMG]
    EDIT: I found the fault, It was omnilight that caused the crash. After deleting it, everything is fine now.
     
    Last edited: Nov 15, 2018
  3. Idaero Ace

    Idaero Ace

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    718
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    yeah, make sure you delete all other non warcraft stuff. Hiding it also work.
     
  4. Obito Uchiha

    Obito Uchiha

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    10
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Someone knows something about animating with cat in 3ds max and export it with neodex?
     
  5. Sandowitchy

    Sandowitchy

    Joined:
    Nov 19, 2018
    Messages:
    2
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Hey Guys, just began trying to wrap my head around using NeoDex. Still can't get it to work. I get the error that it could not load the model. Any help would be greatly appreciated.
    Things I did:
    1. Installed Neodex to GMAX
    2. Made a simple model
    3. Textured Model
    4. Collapsed modifier stack
    5. Converted to editable mesh.
    6. Selected object
    7. Used exporter
    8. Copied text from Listener
    -Check simple text for any off text or listener text
    9. Pasted to notepad
    10. Saved notepad file as .mdl
    11. Usd MDLX converter to convert to mdx
    12. Imported file to World Editor
    13. Created custom doodad.
    14. Used Object Editor to assign imported model.

    Attached is a screenshot and txt version of MDL. Not sure what is happening.
     

    Attached Files:

  6. Idaero Ace

    Idaero Ace

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    718
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    errr i have no idea why you need to do that copy paste text... Neodex already export as mdx and thats warcraft model. To check the model, better just use model viewer

    also when you import something in World Editor, you need to restartWorld Editor to make them appear
     
  7. Sandowitchy

    Sandowitchy

    Joined:
    Nov 19, 2018
    Messages:
    2
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Thanks to Discord people I was able to solve this last night.
    1.World Editor needs texture path to be correct in the import manager for anything to display.
    2.Without a texture you just get the checkered box, not even a grey model to indicate texture was not found.
    3.The issue was that my texture's path wasn't at base level. It still had "war3mapImported" in it's path.
    4.Deleted that part in the Import Manager
    5.!Restarted World Editor! (This was a critical part to make things work).

    6.Test object showed up properly.
     

    Attached Files:

  8. Obito Uchiha

    Obito Uchiha

    Joined:
    Apr 4, 2013
    Messages:
    10
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Does anyone know, why this happens?
    I tried to Export a biped animated model. But i got everytime this error.
    I use the 2017 Version
     

    Attached Files:

  9. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    158
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  10. Drulia

    Drulia

    Joined:
    Jan 16, 2013
    Messages:
    11
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Does it work with max 2019 x64?
     
  11. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    158
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    we need update bro,the old exporter make the model lost its meshes and bones
     
  12. BlinkBoy

    BlinkBoy

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    2,108
    Resources:
    12
    Models:
    4
    Icons:
    1
    Tools:
    1
    StarCraft II Resources:
    1
    Tutorials:
    3
    JASS:
    2
    Resources:
    12
    Sadly I don't have access anymore to any modern/old version of 3ds max. In general, it seems NeoDex has aged. A year or so ago I promised to have a look and try to fix it but 2 things came in. First, The code is now a bit foreign to me. Second, Wc3 Reforge is coming out and it is for certain that model formats will change drastically. So in general, most attempts to update NeoDex will be rendered void in the short term.

    With all this said. I expect somebody to come up with a new solution. They can easily use NeoDex's code as base or create an entirely new app. In my own opinion, it should no longer be tide to 3ds max but instead use 3ds-max export formats for that purpose and add game specific effects through an editor. I have a few notes on what I believe can be done better which I wanted to port from Sc2 Art Tools to Neodex at some point. If somebody wants to take the endeavor feel free to contact me.
     
  13. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    158
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I got old version of Max :v
     
  14. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    158
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    @BlinkBoy there already a guy who develope an exporter for blender,u might wanna help him
     
  15. SABREWULF

    SABREWULF

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    79
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Dont give up man i belive you can find old verson somewhere

    Your work on this projec is MEGA important for us
     
  16. BlinkBoy

    BlinkBoy

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    2,108
    Resources:
    12
    Models:
    4
    Icons:
    1
    Tools:
    1
    StarCraft II Resources:
    1
    Tutorials:
    3
    JASS:
    2
    Resources:
    12
    hmn last time I checked it was working on 2017. What kind of problems are you having?

    If meshes aren't exporting, make sure that A. They are Editable Mesh and not Editable Poly, B. No extra modifiers other than Unwrap or Skin. Also only visible meshes will be exported.

    If you are having troubles with animations only Linear, TCB and Bezier Controllers are supported. IK is also supported to some extent. Bipeds were supported but I'm not sure if the code still works on latest versions. Don't use CAD or any other modern animation system unless you bake them yourself to traditional FK Animation system (Exporting/Importing as fbx normally bakes animations for you).

    EDIT: Tested the samples, they are all working except the water elemental one.
     
    Last edited: Aug 24, 2019
  17. datsatthune

    datsatthune

    Joined:
    Sep 9, 2015
    Messages:
    56
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Does NeoDex 2.7 support 3dsmax 2018 and newer?
    I have same problem with 3dsmax 2020 :'(
     
  18. Idaero Ace

    Idaero Ace

    Joined:
    Dec 21, 2013
    Messages:
    718
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Based on what people say here, no. Your best bet is wait for Reforge or use older version.

    Neodex was made for 2014 and confirmed to work properly up to 2017. Its a problem on the script itself because some changes in 3dsmax on later versions

    karaulov said on a couple page back “Need rename string "Dictionary" to "other_string" in NeoDex files , "Dictionary" is 'reserved word' in 3ds max 2017“, which make this script not work

    Its on page 35. He said it fixed it by simply rename it. Worth a try

    This post was deleted .___. wtf
    its the second time i get this stupid deletion o.o
     

    Attached Files:

  19. Novart

    Novart

    Icon Moderator

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,504
    Resources:
    387
    Models:
    10
    Icons:
    376
    Skins:
    1
    Resources:
    387
    sorry, but where is a download link? is there any?
     
  20. Frotty

    Frotty

    Wurst Reviewer

    Joined:
    Jan 1, 2009
    Messages:
    1,479
    Resources:
    11
    Models:
    3
    Tools:
    1
    Maps:
    5
    Tutorials:
    1
    Wurst:
    1
    Resources:
    11
    In the attachments of the first post.