[Import] how to import ground texture.

Level 4
Joined
Mar 30, 2013
Messages
69
Hello Hive, please someone who knows the subject and help me.

I have seen post where they explain with images as ground textures downloaded to pass a new map, but in reality is difficult and I do not understand.

Someone expert will show me a video or step by step explanation please. :cry:

PD: the "mpq" and "warcraft3viewer" programs, but yet I do not know how to use them to pass a texture that you download my map.

a million thanks to reviewers, thanks for your time.
 
Level 20
Joined
Sep 26, 2009
Messages
2,142
I have seen post where they explain with images as ground textures downloaded to pass a new map, but in reality is difficult and I do not understand.
So you want to import new ground texture as in ground tile? (like there is Grass, Dirt, Sand, etc.)?
Can you provide link to the post you have seen?
Also I doubt anyone will make video about it :X

PD: the "mpq" and "warcraft3viewer" programs, but yet I do not know how to use them to pass a texture that you download my map.
Hard to say what you do with these...
a) If you are importing stuff through this program into your map, then while complicated it is ok.
b) If you are importing stuff into .mpqs in your WCIII folder, then never do that unless you're making your own custom mode for the game.

The thing is - if you edit your .mpq files with imported/exported stuff, you may end up being unable to play with regular people.
 
Level 4
Joined
Mar 30, 2013
Messages
69
I don't understand your query either. :(

I not understand, I mean I saw the post on this subject has but few pictures and says step by step how to export, not if there is any help on this in tutorials? I searched but did not find anything, and really need putting on the ground textures to download my map.
 
Level 4
Joined
Mar 30, 2013
Messages
69
So you want to import new ground texture as in ground tile? (like there is Grass, Dirt, Sand, etc.)?
Can you provide link to the post you have seen?
Also I doubt anyone will make video about it :X

That's right, I want to import new textures as dirt, grass, sand.
I want to know how to use the "mpq editor" because I select my map and not a route out of the ground textures to edit or change by you download, that's all I want to know :(
 
Level 15
Joined
Oct 29, 2012
Messages
1,474
You have BLP file which is ground texture ( it is named tile texture )
You import it to 'Import Editor' , double click the imported file and then check 'Use custom path'. Change the path to : TerrainArt/LordaeronSummer/Lords_Grass.blp ( If you are using Lordaeron tileset) . Save the map and restart the editor and everything will be fine
If you use any other tileset , read this :
http://www.hiveworkshop.com/forums/terrain-board-267/all-warcraft-3-tile-paths-232677/
 
Level 4
Joined
Mar 30, 2013
Messages
69
You have BLP file which is ground texture ( it is named tile texture )
You import it to 'Import Editor' , double click the imported file and then check 'Use custom path'. Change the path to : TerrainArt/LordaeronSummer/Lords_Grass.blp ( If you are using Lordaeron tileset) . Save the map and restart the editor and everything will be fine
If you use any other tileset , read this :
http://www.hiveworkshop.com/forums/terrain-board-267/all-warcraft-3-tile-paths-232677/

you mean a dark_grass? lords_grass no exist in lordaeron summer. i-i
 
Level 4
Joined
Mar 30, 2013
Messages
69
ohhhh my god! your advice worked perfectly !!! friend place so TerrainArt \ LordaeronSummer \ Grass.blp and then restart the world editor, and I am the new texture in the grass of lordaeron summer! I love you thanks for your help!

+ REP THANKS TO ALL
 
Level 15
Joined
Oct 29, 2012
Messages
1,474
Glad to help

Btw don't double-post it's against rules xD

use this
edit.gif
 
Top