1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still haven't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. Lead your forces to battle in the 15th Techtree Contest. The call is yours, commander!
    Dismiss Notice
  4. The reforging of the races is complete. Come see the 14th Techtree Contest Results.
    Dismiss Notice
  5. It's time to choose your horse in the race - the 32nd Modeling Contest Poll is up!
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

How to change terrain using spells?

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by PartumCreed, May 10, 2018.

  1. PartumCreed

    PartumCreed

    Joined:
    Apr 29, 2018
    Messages:
    16
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  2. Abovegame

    Abovegame

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    466
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I think there are jass natives where you can specify the tile and the radius.
     
  3. Tasyen

    Tasyen

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,521
    Resources:
    18
    Tools:
    2
    Maps:
    3
    Spells:
    8
    Tutorials:
    4
    JASS:
    1
    Resources:
    18
    Also accessable in GUI.
    • Test
      • Events
        • Unit - A unit Starts the effect of an ability
      • Conditions
      • Actions
        • Environment - Change terrain type at (Target point of ability being cast) to Lordaeron Summer - Dirt using variation -1 in an area of size 1 and shape Circle
     
  4. nedio95

    nedio95

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    1,055
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    Btw, can you use tiles that are not of the map tileset ?
     
  5. IcemanBo

    IcemanBo

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    6,364
    Resources:
    22
    Maps:
    3
    Spells:
    11
    Template:
    1
    Tutorials:
    4
    JASS:
    3
    Resources:
    22
    Yeh, but only max 16 different tiles. So if only 8 are used by default, then still 8 other ones could be used.
     
  6. nedio95

    nedio95

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    1,055
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    So. if you have 16 tiles in your map, the code would not work for other tiles?

    -Ned
     
  7. IcemanBo

    IcemanBo

    Joined:
    Sep 6, 2013
    Messages:
    6,364
    Resources:
    22
    Maps:
    3
    Spells:
    11
    Template:
    1
    Tutorials:
    4
    JASS:
    3
    Resources:
    22
    Yeh, if you already use 16 tiles in your map, you can't use other tiles. This does include tiles in the tile set that are not even used on map - it's enough they are listed in possible use.