• 🏆 Texturing Contest #33 is OPEN! Contestants must re-texture a SD unit model found in-game (Warcraft 3 Classic), recreating the unit into a peaceful NPC version. 🔗Click here to enter!
  • 🏆 Hive's 6th HD Modeling Contest: Mechanical is now open! Design and model a mechanical creature, mechanized animal, a futuristic robotic being, or anything else your imagination can tinker with! 📅 Submissions close on June 30, 2024. Don't miss this opportunity to let your creativity shine! Enter now and show us your mechanical masterpiece! 🔗 Click here to enter!

[General] Campaign Button won't load map

Status
Not open for further replies.
Level 14
Joined
Aug 30, 2004
Messages
909
This is a new one for me...

I've added a new map to my campaign after much playtesting. I made a new button, assigned that button to the map, saved, and started Warcraft to test it.

When I click on the button, the screen goes black like it's about to load a loading screen, but instead the cursor reappears and I'm back at the campaign screen waiting to pick the next map.

UPDATE:

I deleted all my imported files and now the map opens. I have about 160 files though, so it'll be hard to find them. Also, the map (before I embedded it in the campaign) worked fine. So the files aren't corrupt.

Is it a problem if I have both a campaign and a map file that are ovewriting the same file? In other words, if I upload a campaign file to:

units\blah\blah.mdx

and a map file imported as:

units\blah\blah.mdx

That's the only thing I can think of.


UPDATE 2:

I've isolated the file. It's a large (6 MB) sound file. It works in the regular map; but apparently the campaign won't work with that file. Is there some problem with large sound files? I plan on having some high quality sound files for campaigns later... that would be a problem.

UPDATE 3:

I've shrunk the .wav file to 1MB, but it still won't work. I tried converting it to an .mp3 as well, but that also doesn't work.
 
Last edited:
Level 29
Joined
Feb 18, 2014
Messages
3,584
Campaign uses the Campaign Import path but if you change a resource path within a map inside a campaign that may be a problem, perhaps this is the cause.

And no, sound works for both Map and Campaign Import Editot.
 
Level 14
Joined
Aug 30, 2004
Messages
909
I'm quite sure it was the sound file. I deleted it and grabbed a similar sound file (it was a .wav of people clapping). It works now. I don't know why a corrupted sound file would mess with a campaign but not a map, but it works so I'll stop complaining.
 
Status
Not open for further replies.
Top