Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Tip for developer (save game)

Discussion in 'Gaias Retaliation ORPG' started by Whaleboobs, Oct 18, 2015.

  1. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    Great then. Give me a small notice once it is "final" so I can implement it!

    Btw, is there a way to have the Gaias logo as some kind of "faded" backdrop? Or the map in case of the vault?
     
  2. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    VAULTS. How are these saved? Just an extra save code per saved character?
    Would you want a description text about anything?

    You want the Gaias logo in the background faded out a bit?

    Can you provide a high resolution Gaias logo?

    i see you updated the map now, cant wait to play it. The activeX thing in IE is fixed by having this little code on top of the document over <html>.
    Maybe you want to add that now, or just wait for this thing we're making to be done.
    code

    <!-- saved from url=(0017)http://localhost/ -->
    <html> etc.


    updates today:
    added a background and fixed the top leafes (and bottom too).
    Firefox version control since version 41+ supports the copy button.
    added the gaias logo and a download link
     
    Last edited: Oct 22, 2015
  3. oger-lord

    oger-lord

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Messages:
    156
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    I use firefox 41.0.2.

    From stackoverflow:
    https://stackoverflow.com/questions/400212/how-do-i-copy-to-the-clipboard-in-javascript

    Edit: Maybe it makes a difference if you use a button or an image?
     
  4. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  5. edo494

    edo494

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    3,846
    Resources:
    5
    Spells:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    5
    firefox 41+ is a bit too cutting edge, you are locking out a lot of users
     
  6. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
  7. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    okay ill try fit the logo in.

    The code works on my side just make sure you have a line break after the code or it wont work. just like my example code has it.

    im not locking out someone, just hiding the "copyme!" button.
     
  8. edo494

    edo494

    Joined:
    Apr 16, 2012
    Messages:
    3,846
    Resources:
    5
    Spells:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    5
  9. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Added the logo, i tried to fit it in the background but it would make text unreadable.
    so now the full logo is a download link to the Gaias map page here on hive.
    The logo is hosted on Imgur "As of February 2015, Imgur now states that images are never deleted unless requested. ".
    If the logo for some reason does not load the design would still look good tough.

    The Photoshop .psd is on the Github page if anyone wanna edit it.
    It would be great if Zwiebelchen or any other developer created a Github account.

    [​IMG]
     
  10. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    It's a shame that I don't have the raw file for the green version of the Logo anymore.
    Basicly the one that is used on the map preview image...

    I lost it when I upgraded my computer to a new OS. :/
    It would probably fit much better than the brown one.

    EDIT: I gotta say I'm not a fan of the item displaying thing... I kind of clashes visually with the other elements.
    As a suggestion: can you replace the "level" "gold" and "MC's" with icons? For Gold and MCs, you could use the ones used ingame on the resource bar. Level could be removed completely and instead added as a number in the bottom right corner of the hero icon.
    Also, the "return to latest save" thing should look different aswell, from a design-perspective.


    EDIT: I actually found one version of the old green variant. Unfortunately, the lower half is cut off in the source. But that might actually be a good thing in this case, because you want the logo to be on the bottom anyway.

    click

    [​IMG]
     
    Last edited: Oct 23, 2015
  11. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I agree, the item display thing does not fit in very well. What would ideal are item icons, like one icon for each item type.
    http://gaias-retaliation-orpg.wikia.com/wiki/Equipment
    30-ish icons.
    You would need to provide an item-type id for each item. since we solved the 190 char length its no problem i am assuming.


    About the gold and mc icons ill extract them from wc3. its not legal but its only a 16x16 icon and its morally fine imo since its a map for wc3?

    Good idea to put the level in the bottom right corner of the hero class icon.

    I also agree on the back button, it might be enough to recolor it. maybe a back arrow icon would help out there.

    ill change the logo out for the black version and we will see if its better or not.
     
    Last edited: Oct 25, 2015
  12. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Added avatars

    Added avatars, it looks great!


    Edit: removed the blue "back to latest character"-button and made the menu highlight where you are instead.

    [​IMG]


    HELP, are these all the Gaias classes? It feels like ive missed the Thiefs classes?
    "Squire", "Thief", "Ranger", "Magician", "Cleric", "Crusader", "Berserker", "Assassin", "Bard", "Hunter", "Druid", "Sorceror", "Necromancer", "Bishop", "Monk", "Mystic"
     
    Last edited: Oct 25, 2015
  13. S0ulseeker

    S0ulseeker

    Joined:
    Nov 20, 2005
    Messages:
    793
    Resources:
    0
    Resources:
    0


    Squire - Berserker / Crusader

    Thief - Assassin / Bard

    Cleric - Monk / Bishop

    Ranger - Druid / Hunter

    Magician - Necromancer / Sorceror

    Mystic - Hexblade / Psion
     
  14. SaikoDeMoN

    SaikoDeMoN

    Joined:
    Oct 2, 2011
    Messages:
    552
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Missing those
     
  15. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I found the mystic guild-master right outside the gates, kinda odd location but i got the icons added at last.

    The Gaias Save system is now final and ready to be added in the game, here is the final design, any last opinions?

    [​IMG]


    To Zwiebelchen, When you're going to implement this you want to grab this file first (click raw):
    https://github.com/phinxy/GSS/blob/master/SaveCodes.html

    You can see how i divided the html code in to parts that each on their own is under 190 characters. Do your thing here.


    The first array, D, Should have input in this order:
    Class, Level, Gold, MC, Load Code, game version.

    The I array is an array of items separated by comma (,). An empty array is fine.

    Put the Load Code, Level, Class and Game Version directly in the plain text you can see in the files. This is for offline viewing only.

    This file would be placed where you store saves now, ie.
    Warcraft III\GaiasRetaliation\account\SaveCodes.html

    Feel free to change the name of the file to anything you want.


    Warcraft III\GaiasRetaliation\phinxy\_data\Cleric-20.html
    https://github.com/phinxy/GSS/blob/master/_data/Cleric-20.html

    This files name is very important, keep the name of the file like this:
    Class-Level.html

    Any questions?
     
  16. BoxOfFaith

    BoxOfFaith

    Joined:
    Apr 16, 2014
    Messages:
    379
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Is it going to look strange if we have a ton of different levels? Typically most people save every time they level up, so sorting through all levels 26-50 could be clunky?

    Would it be possible to limit it to two options per class? The highest level code, and then another option that would allow you to view the rest of the levels you saved at previous as well?
     
  17. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    Good question! Does a scrollbar appear when players have too many characters to display them at once?

    Also, there are some typos in there:

    "Compatible" and "Sorcerer".
     
  18. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    The page layout expands/grow.. so no scroll bar, ew.

    It is possible to sort the characters and make them toggle their content, like a hide/show sliding thing.
    Currently it is supposed to sort the characters by level, lowest first. Its probably enough to reverse the sorting (to descending) and do that thing where you hide the lower level ones.

    So it is SorcerER? Are you 100% positive because on the wiki it says SorcerOR, the wiki is outdated and probably community driven so that could explain it.

    Anyways the typos are fixed. As long as there are no typos in the main two save-files now its fine to add the system to the game. I am glad you looked over it and found the typo there. When it is released i am assuming i would need to stay put on the forums and see if there are any bugs, you never know.

    Also someone else needs to create a GitHub account so i can transfer the ownership. :jd:
     
  19. Zwiebelchen

    Zwiebelchen

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Messages:
    7,014
    Resources:
    12
    Models:
    5
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    JASS:
    4
    Resources:
    12
    Depending on how you coded it, there might or might not be maintenance required, yes. I highly doubt I will apply further changes to the save/system after implementing this. But you never know.

    I guess Muzzel has a github account, but he is rarely online these days.

    Also, it's indeed sorcerer:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sorcerer

    So the page just scales up then? Well, that works too, I guess. After all, the browser will automaticly apply a scrollbar in that case.

    What's with the vault save btw?
     
  20. Whaleboobs

    Whaleboobs

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    89
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I have not played since last week so i have not had the chance to get any souls therefore i never saw any vault codes.

    What would you like me to do?

    I will send Muzzel a PM asking for his GitHub name.

    Vault code functionality added. here is what it looks like with and without a vault code present.

    http://imgur.com/a/RzAsm

    Edit:
    Good news!
    A person at MakeMeHost might help us out with getting a list of hosted Gaias maps which we could place somewhere!
     
    Last edited by a moderator: Nov 2, 2015