1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still haven't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. Lead your forces to battle in the 15th Techtree Contest. The call is yours, commander!
    Dismiss Notice
  4. The reforging of the races is complete. Come see the 14th Techtree Contest Results.
    Dismiss Notice
  5. It's time to choose your horse in the race - the 32nd Modeling Contest Poll is up!
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[Trigger] Save/Load System

Discussion in 'Triggers & Scripts' started by ban-lord, Jun 19, 2008.

  1. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    Hello, I'm searching for a GUI (not completely) Save/Load system, basically I would just go and download one, but here is my problem.

    1. I need one that will save Gold/Lumber, Items, Abilities, and Hero Level.
    2. I always get script errors wherever I go.

    Here is the script error I always get:

    Code (Text):
    abilities [array] undefined type abilcode
    Which is for the variable which saves abilities.

    So, I'm asking anybody, do you have a save/load system that is compatible for JassNewGen and meets what I need? If so, can I have it? Hehe. I don't know how to make my own Save/Load system that works for NewGen, so it would help out a lot with my project I have been working on for a long time, and this seems to be the only thing that is troubling me.
     
  2. emperor_d3st

    emperor_d3st

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    1,426
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Post the system too.
    By the way, it shouldn't be too hard to modify an existing system to your needs.
     
  3. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    No, I mean like, every system I try.

    Kode
    AceHarts
    (The one in the RPG Pack in the Spells section)

    and a few more.
     
  4. spiwn

    spiwn

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    1,228
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    The problem is in you ;)
    Those systems work with whatever you tell them to.
    I suppose you do not do it correctly.
     
  5. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    Then why are all of the systems getting errors with ability array type variables? Because thats pretty much the only thing that has errors.
     
  6. emperor_d3st

    emperor_d3st

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    1,426
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Well no idea. If you have the latest Jass NewGen Pack they should work so the problem is in you :)
     
  7. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    1.5a? I already have it. Lol. Do you have any suggestions for Save/Load systems?
     
  8. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,878
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    Show a code and ask on it for god sake.
    "Oh lol I have a problem in a code of mine, it says 'Syntax error' what can I do ????" = a really good post which will surely get answers in no time -.-

    And no, do not expect anyone to download those systems, you post the piece of code that has the problem...
     
  9. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    Its not the code, its the variable.

    "SaveLoad_Abilities [Array]"

    Error = undefined type abilcode
     
  10. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,878
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    Show the freaking code where it is used OMFG.

    And since that's the error, you might "want" to look for a variable called abilcode (which is probably one line before SaveLoad_Abilities) and add a type to it.
    local int i != int i != local i != whatever.
     
  11. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
  12. emperor_d3st

    emperor_d3st

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    1,426
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    You are aware that you posted some 5 pixel x -6 pixel pictures, aye?
    Why don't you just copy the whole stuff here and put it in [ hidden] [ /hidden] tags?
     
  13. ban-lord

    ban-lord

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    204
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    Oh crap, It must have had resize toggled. Sec.
     
  14. Huurka

    Huurka

    Joined:
    May 6, 2008
    Messages:
    1,606
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Just friggin' copy the trigger as text then copy and paste here.
     
  15. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,878
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    What's up with the quote messing my text ? :/
     
  16. TriggerHappy

    TriggerHappy

    Code Moderator

    Joined:
    Jun 23, 2007
    Messages:
    3,758
    Resources:
    22
    Spells:
    11
    Tutorials:
    2
    JASS:
    9
    Resources:
    22
    Copy the Custom Map Script In Those Save/load Systems.


    I have used Both Kode/Aceharts they both work fine.

    try reading the instructions
     
  17. crahdol

    crahdol

    Joined:
    Jul 3, 2008
    Messages:
    0
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Hey guys, finally i have seem to found what i was looking for. Can someone help me to create some Save/load triggers for a RPG. I want it to save The HERO, the HEROLEVEL, the HEROES ABILITIES, the HEROES ITEMS, GOLD and LUMBER and ATTRIBUTES
     
  18. NeC-ChRiSSi

    NeC-ChRiSSi

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Messages:
    64
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    If you can wait 1 Week, than i can give you my system, but it does not save the level of abilities, because i think its ok if you rechoose every time.