1. The contestants were to create water structures for the 20th Terraining Contest. Choose one in the public poll!
    Dismiss Notice
  2. Join other hivers in a friendly concept-art contest. The contestants have to create a genie coming out of its container. We wish you the best of luck!
    Dismiss Notice
  3. The Melee Mapping Contest #4: 2v2 - Results are out! Step by to congratulate the winners!
    Dismiss Notice
  4. We're hosting the 15th Mini-Mapping Contest with YouTuber Abelhawk! The contestants are to create a custom map that uses the hidden content within Warcraft 3 or is inspired by any of the many secrets within the game.
    Dismiss Notice
  5. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice

Need help with those particleEmitter (Solved)

Discussion in 'Requests' started by Jaccouille, Apr 17, 2019.

  1. Jaccouille

    Jaccouille

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    76
    Resources:
    2
    Icons:
    2
    Resources:
    2
    I am trying to edit the cloufOfFog.mdx file to get a result like this :
    [​IMG]
    However, the shockwave on the ground, which is the second particle emitter, doesn't appear ingame, and I don't know why. So if some one could just fix/reproduce the shockwave, go on and make me happy.
    Currently look like this ingame :
    https://i.gyazo.com/f4e051552822ac3070e122f135f1fee7.gif
    (Can't post 2 gif?)
     

    Attached Files:

  2. SonsOfSami

    SonsOfSami

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    250
    Resources:
    5
    Models:
    5
    Resources:
    5
    Here you go, I unchecked the "XY Quad" flag, now the shockwave appears.
    I don't exactly know what is that flag supposed to do, but all I know is that it makes particles disappear in-game.
     

    Attached Files:

  3. Hermit

    Hermit

    Joined:
    May 29, 2013
    Messages:
    1,102
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    2
    XY Quad makes the particles orient to the XY grid (if the emitter is not rotated). It basically makes particles flat and not billboarded.

    Particles with this flag don't work until a certain speed and latitude threshold is exceeded. Those 2 values can't be set to 0 (I think 0.1 and above works).
     
    Last edited: Apr 17, 2019
  4. Jaccouille

    Jaccouille

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    76
    Resources:
    2
    Icons:
    2
    Resources:
    2
  5. SonsOfSami

    SonsOfSami

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    250
    Resources:
    5
    Models:
    5
    Resources:
    5
    Like Hermit said, the XY quad flag actually makes it parallel to the ground, but it made the particle disappear because the speed and latitude of the particle were 0
    I have set them to 0.1, it should work as intended now
     

    Attached Files:

  6. Jaccouille

    Jaccouille

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    76
    Resources:
    2
    Icons:
    2
    Resources:
    2
    I see, thx for the help.