1. Are you planning to upload your awesome tool to Hive? Please review the rules here.
    July 9, 2018: The rules for the Tool Section have been revised. Please be sure to read the revisions.
    Dismiss Notice
  2. The Aftermath has been revealed for the 19th Terraining Contest! Be sure to check out the Results and see what came out of it.
    Dismiss Notice
  3. Melee Mapping Contest #3 - Results are out! Congratulate the winners and check plenty of new 4v4 melee maps designed for this competition!
    Dismiss Notice
  4. The winners of our cinematic soundtrack competition have been decided! Step by the Music Contest #11 - Results to check the entries and congratulate the winners!
    Dismiss Notice

Ladik's MPQ Editor 32bit

This bundle is marked as approved. It works and satisfies the submission rules.
This tool originates from here

Version: 3.5.1.814


Editor of MPQ archives in the Windows Explorer style. Can execute files directly from archive, extract files, rename them, delete, create archives, including file compression. Supports MPQs from Diablo I to Diablo III.
Works in Windows NT 4.0 or newer, ReactOS 0.3.14 or never, Wine 1.3.28 or newer (tested in Kubuntu 11.10).

Keywords:
mpq
Contents

Ladik's MPQ Editor 32bit (v3.5.1.814) (Binary)

Ladik's MPQ Editor 64bit (v3.5.1.814) (Binary)

Reviews
Moderator
00:28, 3rd Apr 2014 TriggerHappy: Very useful tool and has support for some of the newer encryption methods. It would be best to use the author link, though.
  1. 00:28, 3rd Apr 2014
    TriggerHappy:

    Very useful tool and has support for some of the newer encryption methods. It would be best to use the author link, though.
     
  2. Statharas

    Statharas

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Messages:
    2,337
    Resources:
    14
    Tools:
    1
    StarCraft II Resources:
    5
    Tutorials:
    8
    Resources:
    14
    FYI, site contains multilanguage versions as well as 64bit versions. Do prefer the author's site, though, as he updates it regularly.
     
  3. Roland

    Roland

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    2,209
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    2
    The Interface looks like it's from Windows 8, Are you sure this is also Compatible?
    I'm really sorry for the necro-posting. But I'm really concerned.
     
  4. chobibo

    chobibo

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    2,692
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Compatible to what? Do you mean Win7?
    Anyway it says in the description "Works in Windows NT 4.0 or newer, ReactOS 0.3.14 or never, Wine 1.3.28 or newer (tested in Kubuntu 11.10)." So I assume it would.
     
  5. EdwardElric

    EdwardElric

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    49
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    ok, here is my tiny FAQ i had to figure out, hopefully it will be helpful for one or two:

    question:
    how to add folder(s)?
    answer:
    just use drag'n'drop!

    question:
    when adding files/folders to the MPQ & reload the MPQ,
    the added files aren't encrypted/are unknown files!
    how can i view custom MPQs with correct structure?
    answer:
    everytime you make changes to the MPQ
    you have to create a new listfile which
    you have to use for correct reloading of the MPQ.
    create the new listfile by clicking "Tools/Name Breaker/Save list ..."

    question:
    is MPQ size reduced properly when removing files?
    (unlike "MPQ Master 1.1.0" which keeps MPQs growing!)
    answer:
    yes!
     
  6. ZerGreenOne

    ZerGreenOne

    Joined:
    Sep 13, 2014
    Messages:
    105
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Does this work for starcraft 1? My starcraft CD exploded, and it had my CD key written on it, and I want to extract my cd key from the mpq, but the program was only part-way installed, and so this mpq editor doesn't seem to be able to open the mpq. Is that normal, or is it because it was only part-way installed?
     
  7. pyf

    pyf

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    2,277
    Resources:
    2
    Tutorials:
    2
    Resources:
    2
    Yes

    I doubt this program is designed to extract such things.
    Your game installation / mpq is corrupt.

    Your CD Key should be written inside the box you bought.
     
  8. ZerGreenOne

    ZerGreenOne

    Joined:
    Sep 13, 2014
    Messages:
    105
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Yeah, I have had that cd since before I was born. I don't have the box >_>. I really should have redeemed the cd key earlier, oh well.
     
  9. sigmaceti

    sigmaceti

    Joined:
    Jun 21, 2014
    Messages:
    9
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    is there limit of how big MPQ can be and what is that limit?
     
  10. Freyky

    Freyky

    Joined:
    Aug 6, 2014
    Messages:
    87
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Not sure but I've seen and used MPQs with 3GB+
     
  11. sigmaceti

    sigmaceti

    Joined:
    Jun 21, 2014
    Messages:
    9
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    3GB+ strange, when I add all my files to MPQ size is 2.1GB and WB will not open for me, that is why I am asking for size limit, can it broke my files or something? and also after import all my files change name for File000 and so on
     
  12. pyf

    pyf

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    2,277
    Resources:
    2
    Tutorials:
    2
    Resources:
    2
    There are four MPQ format versions.
    MPQ Archives - MPQ file format

    No idea what the size limit is for each of them.

    Elsewhere, it is being said:
    "[The MPQ] Archive format must support later changes of the way how the files are stored in the archive. With new games released, the MPQ format is being extended. All the later changes are backward-compatible with older versions."
     
  13. Goregoose

    Goregoose

    Joined:
    May 19, 2017
    Messages:
    30
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I was editing the an mpq until I ran into a problem which made the model files invisible so I closed the mpq and took a look at another mpq then when I opened the mpq I was working on it was in read only mode. How do I get out of read only mode? Everything is opening in that mode now.
     
  14. pyf

    pyf

    Joined:
    Mar 21, 2016
    Messages:
    2,277
    Resources:
    2
    Tutorials:
    2
    Resources:
    2
    Please try this:

    Go to the Tools / Options menu, and uncheck 'Open MPQs in read-only mode'

    ...or go to File / 'Open MPQ(s) With Options' (or use the Ctrl+Shift+O shortcut). Then browse and click on the MPQ you want to open. From there, you can uncheck 'Read-only mode'.

    Hope it helps.


    If that does not work, then what kind of problem did you run into exactly?
     
  15. Goregoose

    Goregoose

    Joined:
    May 19, 2017
    Messages:
    30
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    No matter what I do every file opens as read only. I hope if I just redownload it it won't keep doing this.
    I just ran TFT and the editor to test the mpq out. I must of overwrote something essential because I couldn't initiate a test of the level and the models showed up as invisible in the editor. When I tried TFT everything was black except for the cursor and the version number.
    You can refer to my thread to see step by step of what I was doing Merging TTOR resources(units/abilities) with the latest version of Wc3 World Editor
     
    Last edited: May 30, 2017
  16. McQvaBlood

    McQvaBlood

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    536
    Resources:
    44
    Packs:
    4
    Maps:
    40
    Resources:
    44
    Still as helpful as ever.
     
  17. Tasyen

    Tasyen

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,008
    Resources:
    10
    Tools:
    2
    Maps:
    2
    Spells:
    5
    Tutorials:
    1
    Resources:
    10
    Great tool.
     
  18. Furry Nova

    Furry Nova

    Joined:
    Jun 22, 2016
    Messages:
    71
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Brilliant powerful tool. A must-have for map developers. It even supports other Blizzard games.

    I was having difficulty finding out what hiveworkshop's JASS Checker was referring to. So I extracted the war3map.j, which contains all the trigger code, to find the lines containing the leaks.

    Be sure to check the source site since it's been updated. It is now currently v3.6.0.826.
     
  19. Donach

    Donach

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    95
    Resources:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    1
    Works awesome for updating Strings inside the map file. Recommended!