Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[Solved] Infinite Tilesets in the World Editor

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by Blood Raven, Nov 18, 2011.

  1. Blood Raven

    Blood Raven

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    1,203
    Resources:
    214
    Models:
    141
    Icons:
    44
    Packs:
    7
    Skins:
    7
    Maps:
    13
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    214
    Hello there! Recently i saw on some maps like Gaias ORPG and others, that they can use more than the limited number of tile sets. As we all know, the texture tileset limit is 13. I don't know how they done this, but they used something like 29 or so tileset space and on the "remaining space" it was written "-16", not "0". I tried to do it, but i just don't know how...
    But once i started a map with outland tileset and changed some things in the tilesets. I dont know, but somewhat happened and i had 14 tileset spaces and on the "remaining space" it was written"-1", i just dont know how it happened, but some tile i removed got back after i saved.
    Anyone know how to add more tilesets than the limit? if yes - please tell me, cuz i really need it. I searched the net and nowhere writes how it is done. I hope it isn't jass or something, cuz i dont know anything there :D
    +2 rep will be added if you help me by the way :ogre_hurrhurr:

    Problem solved. Thanks to everyone for your help :)
     

    Attached Files:

    • menu.PNG
      menu.PNG
      File size:
      43.3 KB
      Views:
      987
    Last edited: Nov 20, 2011
  2. Urganaut

    Urganaut

    Joined:
    Nov 6, 2011
    Messages:
    18
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  3. Chaosy

    Chaosy

    Tutorial Reviewer

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    11,063
    Resources:
    18
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Spells:
    10
    Tutorials:
    6
    Resources:
    18
    no he want to be able to use alot of tiles in one map
     
  4. Blood Raven

    Blood Raven

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    1,203
    Resources:
    214
    Models:
    141
    Icons:
    44
    Packs:
    7
    Skins:
    7
    Maps:
    13
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    214
    Nono, you didn't understood me... i need to add more tilesets than defaut to a map (there is a limit for the tilesets: 13), but somehow, some guys have ignored the limit. Look at the screenshot. i want to do the same... but i dont know how.
    DARKGROM, oh, you're 2 seconds faster than me :D, yes the same ;)
     
  5. Marc Mamales

    Marc Mamales

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Messages:
    450
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    i think this is only available in JNPG :D
     
  6. Urganaut

    Urganaut

    Joined:
    Nov 6, 2011
    Messages:
    18
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  7. Blood Raven

    Blood Raven

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    1,203
    Resources:
    214
    Models:
    141
    Icons:
    44
    Packs:
    7
    Skins:
    7
    Maps:
    13
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    214
    oh my god, i'm so dumb :D
    the Jass New Gen WE has additional button "edit tilesets" where you can add as much tilests as you want ;)
    thanks anyways guys, +rep for ya :D
     
  8. TerraNexx

    TerraNexx

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    230
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I've been wondering the same question..and when i add more tilesets with this edit tilesets in JNGP, i still cant use them, i mean i cant pick them i terrain editor??
     
  9. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    26,124
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    You need to restart the editor after modifying the tilesets.

    WC3 only supports 16 tilesets. This is because the map data file only allocates 4 bits (a nibble) to tileset.

    The restriction on cliff types of 2 however is an engine restriction. Cliff types are also allocated 4 bits and the tileset data does allow decleration of this many but the game engine will only ever recognize 2 cliff types (and discard the rest).
     
    Last edited: Nov 20, 2011
  10. PurgeandFire

    PurgeandFire

    Code Moderator

    Joined:
    Nov 11, 2006
    Messages:
    7,429
    Resources:
    18
    Icons:
    1
    Spells:
    4
    Tutorials:
    9
    JASS:
    4
    Resources:
    18
    If you are using the "Edit Tileset" feature of Jass NewGenPack, you need to select your tiles and then click "ok". It should save for you. Immediately afterward, don't save yourself, just close WE and reopen it.

    If you save the map yourself after you've edited the tileset that way, then it will save the map with the current tileset you have implemented. (which means you don't get the extra tiles you want) Just let it save for you, close and reopen WE and you should be fine. ;)
     
  11. TerraNexx

    TerraNexx

    Joined:
    Dec 9, 2008
    Messages:
    230
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    @PurgeandFire111 tnx man it worked fine when i didnt save the map myself. Awesome :)
     
  12. Blood Raven

    Blood Raven

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    1,203
    Resources:
    214
    Models:
    141
    Icons:
    44
    Packs:
    7
    Skins:
    7
    Maps:
    13
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    214
    yes, the same, thanks mods :D
    i am so happy i finally know how to do it ;) ;)
     
  13. Vladadamm

    Vladadamm

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    1,255
    Resources:
    9
    Maps:
    5
    Spells:
    3
    Tutorials:
    1
    Resources:
    9
    You can also use triggers for modify terrain and set it to any terrain-type present on your map.
     
  14. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    26,124
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    You can also use triggers to declare new tiles if there are still free slots. It is impossible to undeclare a tile once declared though.