1. Find your way through the deepest dungeon in the 18th Mini Mapping Contest Poll.
    Dismiss Notice
  2. A brave new world lies beyond the seven seas. Join the 34th Modeling Contest today!
    Dismiss Notice
  3. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hive 3 Remoosed BETA - NOW LIVE. Go check it out at BETA Hive Workshop! Post your feedback in this new forum BETA Feedback.
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[Solved] How to change vertex color in the model editor.

Discussion in 'Warcraft Editing Tools' started by Fruit Forest, Dec 20, 2016.

  1. Fruit Forest

    Fruit Forest

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    732
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I need a tutorial how to change vertex coloring in the model editor. I know how to change it with triggers or using world editor.
    (If you want to show me tutorial, please mention the tool you are using for the tutorial).
    I need a new model based on previous one, but with different vertex color.Thank you.
     
    Last edited: Dec 20, 2016
  2. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,952
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    In Magos, create a new geoset animation, set the color, and reference a geoset to color.
     
  3. Fruit Forest

    Fruit Forest

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    732
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I need a new model based on previous one, but with different vertex color.
    I enabled Magos's editor, then I get stuck while pressing Geoset Animation Manager -> Create New. There are Color, Alpha and Misc tabs. And my actions are...?
     
  4. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,952
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    If you want a constant vertex color, just set the color (button with 3 dots).
    If you want it to be animated, then obviously check the Animated box, and add whatever keyframes you want.

    In Misc -> Geoset ID, select the geoset.
     
  5. Fruit Forest

    Fruit Forest

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    732
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    If I have a few IDs. should I make the same animation geoset and attach it to another ID? Plus the object has a changing texture, shoud I count it as animation.
     
  6. Fruit Forest

    Fruit Forest

    Joined:
    May 16, 2016
    Messages:
    732
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Great It works! Thank you a lot. + rep.