1. Join Texturing Contest #30 now in a legendary battle of mythological creatures!
    Dismiss Notice
  2. The Aftermath has been revealed for the 19th Terraining Contest! Be sure to check out the Results and see what came out of it.
    Dismiss Notice
  3. Melee Mapping Contest #3 - Results are out! Congratulate the winners and check plenty of new 4v4 melee maps designed for this competition!
    Dismiss Notice
  4. The winners of our cinematic soundtrack competition have been decided! Step by the Music Contest #11 - Results to check the entries and congratulate the winners!
    Dismiss Notice
  5. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice

Need help with those particleEmitter

Discussion in 'Requests' started by Jaccouille, Apr 17, 2019 at 2:03 PM.

  1. Jaccouille

    Jaccouille

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    14
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I am trying to edit the cloufOfFog.mdx file to get a result like this :
    [​IMG]
    However, the shockwave on the ground, which is the second particle emitter, doesn't appear ingame, and I don't know why. So if some one could just fix/reproduce the shockwave, go on and make me happy.
    Currently look like this ingame :
    https://i.gyazo.com/f4e051552822ac3070e122f135f1fee7.gif
    (Can't post 2 gif?)
     

    Attached Files:

  2. SonsOfSami

    SonsOfSami

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    239
    Resources:
    5
    Models:
    5
    Resources:
    5
    Here you go, I unchecked the "XY Quad" flag, now the shockwave appears.
    I don't exactly know what is that flag supposed to do, but all I know is that it makes particles disappear in-game.
     

    Attached Files:

  3. Hermit

    Hermit

    Joined:
    May 29, 2013
    Messages:
    1,051
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    2
    XY Quad makes the particles orient to the XY grid (if the emitter is not rotated). It basically makes particles flat and not billboarded.

    Particles with this flag don't work until a certain speed and latitude threshold is exceeded. Those 2 values can't be set to 0 (I think 0.1 and above works).
     
    Last edited: Apr 17, 2019 at 9:06 PM
  4. Jaccouille

    Jaccouille

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    14
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  5. SonsOfSami

    SonsOfSami

    Joined:
    Apr 30, 2018
    Messages:
    239
    Resources:
    5
    Models:
    5
    Resources:
    5
    Like Hermit said, the XY quad flag actually makes it parallel to the ground, but it made the particle disappear because the speed and latitude of the particle were 0
    I have set them to 0.1, it should work as intended now
     

    Attached Files:

  6. Jaccouille

    Jaccouille

    Joined:
    Feb 1, 2019
    Messages:
    14
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I see, thx for the help.