1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. The raddest synthwave tracks were chosen - Check out our Music Contest #12 - Results and congratulate the winners!
    Dismiss Notice
  4. The poll for Hive's 12th Concept Art Contest is up! Go cast your vote for your favourite genie!
    Dismiss Notice
  5. Travel to distant realms and encounter scenes unknown to the common folk. The Greatest of Adventures is upon us with the 8th Cinematic Contest. Join in on a fun ride.
    Dismiss Notice
  6. The 18th Icon Contest is ON! Choose any ingame unit and give him/her Hero abilities. Good luck to all.
    Dismiss Notice
  7. Contestants are to create a scene set in the Stone Age. Come and see what you can come up with. We wish you the best of luck!
    Dismiss Notice
  8. Colour outside the lines! Techtree Contest #13 is a go. The contest is optionally paired.
    Dismiss Notice
  9. Greetings cerebrates, our Swarm needs new spawners that will have numerous children. Join the HIVE's 31st Modeling Contest - Spawners and Spawned! The contest is optionally paired.
    Dismiss Notice
  10. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Model help

Discussion in 'Modeling & Animation' started by Polar_Bear, Apr 28, 2006.

  1. Polar_Bear

    Polar_Bear

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    180
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    2
    How do i make and item alpha able ?!?
    Like lets see...
    I wanna alpha out some part off the bloodelf-spellthief
    Shield!
    But for some reason i cannot!
    What can i do?
     
  2. Mecheon

    Mecheon

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    4,974
    Resources:
    10
    Models:
    10
    Resources:
    10
    That's because Teamcolour parts use alpha, so you can't alpha out teamcoloured parts

    And the shield is a big block of teamcolour
     
  3. Polar_Bear

    Polar_Bear

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    180
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    2
    Oki and is there no way to convert the rest of the shield into alpha able material ?
     
  4. _-nexXxor-_

    _-nexXxor-_

    Joined:
    Dec 10, 2004
    Messages:
    66
    Resources:
    3
    Models:
    2
    Maps:
    1
    Resources:
    3
    hm....
    as saied.... if you do alfa, you will only see the team colour!!!

    ... you have to remove the Team Colour edit from the Material manualy....
    means, you have to open your model with any model editor (best is 3Ds-Max or gmax) and than edit the Material whitch is aplied to the Shild.

    .... If the Model dosn't have any TC at the position you want to make it alfa, you only need to edit the Texture. ... easily draw "alfa holes" were you want to make your Moddel yook alfa. The intesyty of the collour (from White to Black in alfa Channel) controlles how much alfa it will be!!
    (you have to do this using the 1st solution, too!!)

    I hope I could hekp a little!
     
  5. Mecheon

    Mecheon

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    4,974
    Resources:
    10
    Models:
    10
    Resources:
    10
    Why bother with Gmax for setting something to be not teamcolour?

    Its a simple mdl switch. Crlt-F "teamcolour" and change to "none" basically
     
  6. Polar_Bear

    Polar_Bear

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    180
    Resources:
    2
    Models:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    2
    Thanks just gotta see if i can do it whit oinker tool :D
     
  7. Mecheon

    Mecheon

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    4,974
    Resources:
    10
    Models:
    10
    Resources:
    10
    Nah, just do it in pure mdl

    Good ol' mdl in text pad

    Or you could just remove it in Oinker and therefore don't remove all of the teamcolour from the unit, your choice
     
  8. Rao Dao Zao

    Rao Dao Zao

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    1,802
    Resources:
    3
    Maps:
    2
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    Eh... Not quite as simple as that... Or are you being sarcastic again? 8)
     
  9. Mecheon

    Mecheon

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    4,974
    Resources:
    10
    Models:
    10
    Resources:
    10
    Its about as simple as adding a camera. Find the material, change it from "Teamcolour" to something else, and check out how all of the alphaed parts of the model are now invisible, and by "All of the alphaed parts" I mean everywhere which had teamcolour as well as anything alphaed

    Which is, of corse, a very bad thing to do. But he wanted to know how to alpha it out, I told him how to alpha it out. May not result in wanted situation though
     
  10. Rao Dao Zao

    Rao Dao Zao

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    1,802
    Resources:
    3
    Maps:
    2
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    "Teamcolour" is not a FilterMode, Mecheo...

    "Teamcolour" materials have two layers; one a replaceable texture with ID 1 and one the actual skin. You have to fiddle it a little more than you're saying to make it work...
     
  11. Mecheon

    Mecheon

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Messages:
    4,974
    Resources:
    10
    Models:
    10
    Resources:
    10
    Well I haven't touched teamcolour for a while and forgot <_<'''
     
  12. Rao Dao Zao

    Rao Dao Zao

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    1,802
    Resources:
    3
    Maps:
    2
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    Naughty boy, you! :p

    Anyway, if you want to hax all the teamcolour in a n00bery way, the best way is to reroute all the geosets to the transparent material. Which should be recogniseable by having only one layer, filtermode Transparent and a textureid pointing to the spellbreaker skin.

    8)