1. Find your way through the deepest dungeon in the 18th Mini Mapping Contest Poll.
    Dismiss Notice
  2. A brave new world lies beyond the seven seas. Join the 34th Modeling Contest today!
    Dismiss Notice
  3. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hive 3 Remoosed BETA - NOW LIVE. Go check it out at BETA Hive Workshop! Post your feedback in this new forum BETA Feedback.
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[General] How do i change cliff type on a map?

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by vlekje5, Aug 19, 2015.

  1. vlekje5

    vlekje5

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    255
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    So ive started making a map however, i would like to change the cliff tile to something else then dirt or grass,
    Now, when i tried modifieing the tileset, it did not allow changing cliff types, so my question is; is there a way to still do this?
    i would like to have rocky cliffs instead of the default 2.
     
  2. Wietlol

    Wietlol

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    4,638
    Resources:
    3
    Spells:
    3
    Resources:
    3
    You cant... normally :D

    You have to select another base tileset until you found two most fitting cliff tiles.
    Then you can change all other tiles to make your complete set.
    When using JNGP, you might be able to change them but I dont really know for sure.
     
  3. vlekje5

    vlekje5

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    255
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    can i do this from a map where i already worked on?
    i don't really feel ford doing everything over again, but can live with changing the tiles
     
  4. Wietlol

    Wietlol

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    4,638
    Resources:
    3
    Spells:
    3
    Resources:
    3
    The only side effect is that every tile will be replaced.
    Everything else should remain the same.
     
  5. vlekje5

    vlekje5

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    255
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Okay ty, had custom tileset marked, so instantly see how

    would give rep but since your the last person i gave rep to i'm not allowed to do so lawl
     
  6. Wietlol

    Wietlol

    Joined:
    Aug 1, 2013
    Messages:
    4,638
    Resources:
    3
    Spells:
    3
    Resources:
    3
    Go to the tileset edit window and uncheck custom tiles.
    Then you can select a different base tileset which also changes the cliff tiles.
    Once you found your desired cliff tiles, you check custom tiles on again and modify the normal tiles.
    Then you click "ok".
    You will notice that most tiles are replaced by one of the new tiles.
    Go to "Advanced" and then use "Replace Tiles..." or "Replace Cliff Type..." to completely replace the tiles automatically.