1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. We have recently started the 16th edition of the Mini Mapping Contest. The theme is mini RPG. Do check it out and have fun.
    Dismiss Notice
  4. Dismiss Notice
  5. The Highway to Hell has been laid open. Come along and participate in the 5th Special Effect Contest.
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Changing Max number of Hero Abilities

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by CloudWolf, Jan 10, 2009.

  1. CloudWolf

    CloudWolf

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    1,313
    Resources:
    56
    Models:
    3
    Icons:
    33
    Skins:
    16
    Maps:
    4
    Resources:
    56
    Heya :) Some of you probably know im making a Diablo III map based on the official gameplay videos.

    Basically, Im trying to give each hero 6 abilities, but the default maximum is 5. How can I change this? :D

    Thanks in advance!

    -CW
     
  2. Day-Elven

    Day-Elven

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    699
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    1. You can put spells into spellbook.

    2. You can switch abilities using a dialog menu or dummy.
     
  3. CloudWolf

    CloudWolf

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    1,313
    Resources:
    56
    Models:
    3
    Icons:
    33
    Skins:
    16
    Maps:
    4
    Resources:
    56
    hmm... Is there a way of doing it so all 6 just appear on the normal menu? At present, each of them have 5, and theres 1 empty slot left :)

    If not, I'll just have to trigger it xD
     
  4. Day-Elven

    Day-Elven

    Joined:
    Apr 3, 2008
    Messages:
    699
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    You can remove attack, move and patrol abilities.
    So the max number will become 8.
    But I don't think that this way will fit you =)
     
  5. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,695
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    It only lets you add atmost 5 normal and 5 hero abilities. You can add 10 thou if you use both normal and hero abilities.

    Honestly, why you are bothering making a D3 map is beyond me as WC3 could not even do D2.
     
  6. CloudWolf

    CloudWolf

    Joined:
    Sep 30, 2008
    Messages:
    1,313
    Resources:
    56
    Models:
    3
    Icons:
    33
    Skins:
    16
    Maps:
    4
    Resources:
    56
    lol :) Well, if you actually play the map, you'll see why :D Its a map based on the stuff in the official gameplay videos, and its rather fun ^^
     
  7. Luffy

    Luffy

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    607
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    is it possible to turn normal spells into hero spells in spell book ability?? It is really good ability but we can only add it normal spells... and sometimes it bugged when I add to hero multiple spell book abilities...
     
  8. Codemaster

    Codemaster

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Messages:
    7
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    well theres a map called unholy invasion by conlan which features a pretty good melee system you could talk to him about that for a D3 map, but for the spells i suggest just make a class spell book than turn it into a spell. Look for the map WoW battlegrounds AV each class easly has 12+ spells
     
  9. Bloody_Turds

    Bloody_Turds

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    1,262
    Resources:
    16
    Models:
    14
    Packs:
    1
    Tools:
    1
    Resources:
    16
    "It only lets you add atmost 5 normal and 5 hero abilities. You can add 10 thou if you use both normal and hero abilities."
    you can have more regular abilitys if you HOLD SHIFT, then enter the rawcode, although this doesnt work with getting more than 5 hero abilitys to my knowledge
     
  10. terradont

    terradont

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Messages:
    1,471
    Resources:
    2
    Icons:
    1
    Template:
    1
    Resources:
    2
    You can add more by using triggers. That's how i would do it.
     
  11. Anachron

    Anachron

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    6,196
    Resources:
    66
    Icons:
    49
    Packs:
    2
    Tools:
    1
    Maps:
    3
    Spells:
    9
    Tutorials:
    1
    JASS:
    1
    Resources:
    66
    Well do dummy heroes and add it to the original one while pressing to learn a spell in a dummy hero which is selected by chosing a dummy spell for the hero spellbook? :D
     
  12. xXMephistoXx

    xXMephistoXx

    Joined:
    Sep 3, 2006
    Messages:
    904
    Resources:
    18
    Models:
    9
    Icons:
    6
    Skins:
    1
    Maps:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    18
    Well, I think he means so that you can level up more than 5 abilities. This is not possible the normal way. You could make a system, there has allready been made some of them to accomplish it.