1. The 30th edition of the Modeling Contest is finally up! The Portable Buildings need your attention, so come along and have a blast!
    Dismiss Notice
  2. The Aftermath has been revealed for the 19th Terraining Contest! Be sure to check out the Results and see what came out of it.
    Dismiss Notice
  3. Melee Mapping Contest #3 - Results are out! Congratulate the winners and check plenty of new 4v4 melee maps designed for this competition!
    Dismiss Notice
  4. The winners of our cinematic soundtrack competition have been decided! Step by the Music Contest #11 - Results to check the entries and congratulate the winners!
    Dismiss Notice

Bones animate in but mesh doesn't...

Discussion in 'Modeling & Animation' started by Warcraft3 is COOL, May 27, 2008.

  1. Warcraft3 is COOL

    Warcraft3 is COOL

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Title says it all. Why is this happening to me???

    i gave the mesh a skin modifier and attatched the bones to it and edited the envelops correctly and so on then animated the whole thing but when i go into the warcraft preview window the bones animate but the mesh doesn't move with the bones! Please help me...

    Note: i'm using 3ds max 5 with the WC art tools.
     
  2. skrab

    skrab

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    1,403
    Resources:
    21
    Models:
    19
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    21
    plz read the Art Tools documentation :)

    skin modifier doesn't work with Art Tools...
     
  3. Warcraft3 is COOL

    Warcraft3 is COOL

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    !!??!?!?

    ok i feel like swearing...

    DO YOU KNOW HOW MUCH TIME AND EFFORT I PUT INTO THIS TING?

    oh well. not your fault.


    by the way, how am i supposed to do it then? (too lazy to find the place in the documentation
     
  4. Warcraft3 is COOL

    Warcraft3 is COOL

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Forgot to say thanks.

    Thanks!
     
  5. skrab

    skrab

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    1,403
    Resources:
    21
    Models:
    19
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    21
    click on "Select and link" option and click on the mesh than drag it to the bone...

    its better for you to read the whole documentation :)
     

    Attached Files:

  6. Warcraft3 is COOL

    Warcraft3 is COOL

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Ok thanks a million doc. lol...

    so essencially i need to cut my mesh up, connect the parts to bones, then animate it? won't that produce holes in the mesh?



    oh and off topic, CnC red alert 3 is gonna be great.
     
  7. skrab

    skrab

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    1,403
    Resources:
    21
    Models:
    19
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    21
    there will be holes :D if you don't check the Connected option in User Property Editor
    so first select the mesh (all parts attached in one mesh) then check Connected :D
    now Mesh is connected you can detach it and link it to the bones :D and animate it
    but first test it before final animating :)
     
  8. Warcraft3 is COOL

    Warcraft3 is COOL

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Dude you Rock! thanks a million...

    ok now my super BFMEII dragon thing is a reality... lol.
     
  9. Wc2Lord.

    Wc2Lord.

    Joined:
    Jun 2, 2008
    Messages:
    8
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I imported a horse's mesh to Thrall's model. I removed the wolf, and put the horse in its way, but the horse is not moving. It is not animated. Can some1 please tell me how to make the horse to its animations in war3modeleditor. Thanks!