1. Triumph has risen from these uncharted shores. The 34th Modeling Contest Results are out!
    Dismiss Notice
  2. Awaken what lies in the heart of your swarm. The 17th Techtree Contest has arrived!
    Dismiss Notice
  3. The Hive Workshop is launching its first HD modelling contest. How HD should it be?
    Dismiss Notice
  4. Check out the Staff Job Openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hive 3 Remoosed BETA - NOW LIVE. Go check it out at BETA Hive Workshop! Post your feedback in this new forum BETA Feedback.
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Remove normal layer Reforged (Skins)

Discussion in 'Texturing & Surfacing' started by Ras, Feb 6, 2021.

  1. Ras

    Ras

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    109
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I am making a skin for a building but i have problems with the "normal" layer (the one in this image)

    Screenshot

    i just want to get rid of it, or doing something for making it invisible

    It can be removed?
     
  2. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,938
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    There are
    Textures\normal.dds
    and
    Textures\orm.dds
    if you want a "do nothing" texture.
     
  3. Ras

    Ras

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    109
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I tried making normal.dds as a invisible texture but the model looks gray, i didn't had problem with the orms.dds to make it invisible. At the left the flag with the problem with the normal layer (it had the lordaeron logo because of the normal) and right replacing the texture with a empty .dds image (a invisible image)
    [​IMG]
     
  4. GhostWolf

    GhostWolf

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    4,938
    Resources:
    2
    Tools:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    An empty texture will not result in nothing happening, rather with the wrong thing happening, as you can see. Try using
    Textures\normal.dds
    .
     
  5. Ras

    Ras

    Joined:
    Dec 24, 2010
    Messages:
    109
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    i did understand now, i used the texture\normal.dds and it worked perfectly. Thanks you!