1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. The Results have come out of the old ARENA oven. Check out who won the 30th Texturing Contest!
    Dismiss Notice
  3. Hey guys, we've posted the Results for the 30th Modeling Contest. Check them out!
    Dismiss Notice
  4. The 15th Mini-Mapping Contest came to an end. The Secrets of Warcraft 3 are soon to be revealed! Come and vote in the public poll for your favorite maps.
    Dismiss Notice
  5. The 12th incarnation of the Music Contest is LIVE! The theme is Synthwave. Knight Rider needs a song to listen to on his journey. You should definitely have some fun with this theme!
    Dismiss Notice
  6. Join other hivers in a friendly concept-art contest. The contestants have to create a genie coming out of its container. We wish you the best of luck!
    Dismiss Notice
  7. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Mini Map Image Tutorial

Discussion in '"Graveyard"' started by Daveman, May 10, 2005.

  1. Daveman

    Daveman

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    870
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Making a Custom Mini-Map Image
    This tutorial will teach you how to make a custom Mini-Map Image for whatever map you like.

    Needed Tools
    -An image for your mini map, make it 128 pixels by 128 pixels
    -Any program that lets u save images as TGA's (Paintshop, Printshop, etc.)
    -Warcraft III, the Frozen Throne

    The Image
    Make a image of whatever you like and make it 128 pixels by 128 pixels, MAKE SURE YOU SAVE IT AS A TGA FILE! For the purpose of this tutorial, I am using an image of the Warcraft 3 Frozen Throne logo, as seen below.
    [​IMG]

    Importing the Image
    In the World Editor, open the Import Manager and click on File, Import and open the TGA file that you have created. The custom path must be changed however, so double click on the image you imported and check the box "Use Custom Path".
    Change the path to "war3mapPreview.tga" with nothing before it and proper case. Make sure its exact.

    Thats it! Its that easy! This is what mine looked like when i was done:
    [​IMG]
     
  2. Rapture

    Rapture

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    15
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I did everything you said, but alls I see is a blank white preview screen.
     
  3. Daveman

    Daveman

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    870
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Ok, well check these things:
    -You changed the image path to "war3mapPreview.tga" with nothing before it and proper case
    -The image was a TGA file
    Thats all that i can think of. Try that and it should work
     
  4. Daveman

    Daveman

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    870
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
  5. Rapture

    Rapture

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    15
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Ok, new problem, I tried that and now WC3 crashes if I try and view the minimap peview in any way. I saved a .tga file as war3mapPreview.tga and imported it into the target map.

    What's the problem? Can you help?
     
  6. Daveman

    Daveman

    Joined:
    Aug 17, 2004
    Messages:
    870
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    when does it crash? during the game? when the map is loading?
     
  7. RubberBuccaneer

    RubberBuccaneer

    Joined:
    Jul 7, 2005
    Messages:
    3
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    thank you

    thank you Daveman!
     
  8. CoolEddie

    CoolEddie

    Joined:
    Jul 8, 2005
    Messages:
    19
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Thanks

    At first the minimap image was white to me to, but then i changed the image size to 128 to 128 pixels (i had used only 100 to 100 first becuse i thought it didnt matter what as long as it wasnt more that 128) and then it worked. Thanks man!
     
  9. Arcre

    Arcre

    Joined:
    Jul 12, 2005
    Messages:
    1
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Thx man ! ! :d ! !
     
  10. Daminon

    Daminon

    Joined:
    Apr 29, 2005
    Messages:
    1,055
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Ok listen up every one with those problems! I hade them too and I discovered that you have to save and close your map directly after imported the image and all that stuff. Try it!
     
  11. eXciTe

    eXciTe

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    486
    Resources:
    7
    Models:
    5
    Icons:
    2
    Resources:
    7
  12. ClouD_GoEs_GoSu

    ClouD_GoEs_GoSu

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    9
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    have a problem plz help !!
    i did it like u said but every time when i go into wc3 then it crashes when it loads the map.
    I never see my pic there HELP plz !!!
    :(
     
  13. xXPoLiSh_DuDeXx

    xXPoLiSh_DuDeXx

    Joined:
    Jul 9, 2005
    Messages:
    49
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Did everything step by step.

    I Downloaded a logo I wanted off the internet. Opened Photoshop Elements 2.0

    Resized it to 128x128 pixels. Changed the Format to a Targa file(TGA) Imported it in the import manager. Renamed the path to war3mapPreview.tga

    Saved my map, closed WE. Opened up Warcraft 3, Went to Single Player, went to my map. Sadly the In Game Minimap was still there. So why isn't it working?
     
  14. <PMM>TerranUp16

    <PMM>TerranUp16

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    177
    Resources:
    4
    Maps:
    4
    Resources:
    4
    192x192 also works. The 192x192 size also offers higher quality, as the pic does not need to be stretched (it shows as 192x192, and if you use 128x128 it has to stretch it in order to fit which makes the pic not look as good).
     
  15. ClouD_GoEs_GoSu

    ClouD_GoEs_GoSu

    Joined:
    Jul 19, 2005
    Messages:
    9
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    OMG !!!
    i tested ALL 128x128 pics every time when i did it like u say i get a fatal error !!! :evil:
     
  16. Roderich

    Roderich

    Joined:
    May 2, 2005
    Messages:
    13
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Make sure that the "Hide minimap in preview screen" option are not checked.
     
  17. redlion

    redlion

    Joined:
    Oct 16, 2005
    Messages:
    26
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Maybe saving it in resolutions affect it. I saved the tga in 24-bit, it worked. Later, i updated the minimap, saving it in 32-bit and it didnt work.
    (and yes i remembered to remove the older one :p)
     
  18. FunkyDude44

    FunkyDude44

    Joined:
    May 22, 2005
    Messages:
    247
    Resources:
    3
    Models:
    1
    Maps:
    2
    Resources:
    3
    How do I change the minimap image in the bottom left-hand corner???
     
  19. Im_On_56k

    Im_On_56k

    Joined:
    Apr 25, 2005
    Messages:
    18
    Resources:
    2
    Maps:
    2
    Resources:
    2
  20. Xan_Kreigor99

    Xan_Kreigor99

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    30
    Resources:
    2
    Icons:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    2