Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Cliff types

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by wacik, Oct 26, 2010.

  1. wacik

    wacik

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    103
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Hi there! I am making a map and need to change one of the cliff types. Is this possible?
     
  2. Ramza

    Ramza

    Joined:
    Jan 10, 2005
    Messages:
    3,194
    Resources:
    3
    Models:
    1
    Maps:
    2
    Resources:
    3
    Nope. With some third party editor maybe, but not with the standard one.

    You'll have to create a new map, and select the right tileset at the start.
     
  3. jk2pach

    jk2pach

    Joined:
    Mar 19, 2009
    Messages:
    352
    Resources:
    50
    Models:
    43
    Packs:
    1
    Maps:
    4
    Tutorials:
    2
    Resources:
    50
    You can, by importing them, or using the JNPG+ World Editor Unlimited integrated on it. But you are limited to 2 cliffs type per map.
     
  4. D4RK_G4ND4LF

    D4RK_G4ND4LF

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    1,196
    Resources:
    20
    Models:
    3
    Spells:
    15
    Tutorials:
    2
    Resources:
    20
    based on what you want choose one of the following
    0. backup your map

    1. open the world editor
    2. click on "Advanced" in the main window
    3. click on "Replace Cliff Type"

    1. open the world editor
    2. click on "Advanced" in the main window
    3. click on "Modify Tileset"
    4. choose another Base Tileset
    this might mess up your other terrain so make sure you modify your tileset so that the right tiles are replaced
     
  5. wacik

    wacik

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    103
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    That doesn't work on cliff tiles.

    Don't worry I managed to get the required effect I wanted without changing the cliff tiles. I just wanted to find out whether it was possible out of sheer curiosity. Thanks for taking your time to respond all the same. :thumbs_up: I will add to your reputation.
     
  6. D0W3R

    D0W3R

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    209
    Resources:
    0
    Resources:
    0

    Then find the cliff what kind of you want to replace old one.
    save it.
    Import it in world editor.
    Find cliff with you want to be replaced.
    Open imported file properties, check use custom patch, than clear window with text "use custom path..." and write your cliff texturess adress like: "Replace textures\Cliff\xxx.blp".
    Than save your map, restart world editor. :)
     
  7. D4RK_G4ND4LF

    D4RK_G4ND4LF

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    1,196
    Resources:
    20
    Models:
    3
    Spells:
    15
    Tutorials:
    2
    Resources:
    20
    this will increase the map size and the texture of plain cliffs will be wrapped over the edgy cliff model and vice versa

    oh cmon...try at least
    (I've attached a screenshot to prove that it works)
     

    Attached Files:

  8. -Kobas-

    -Kobas-

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    5,892
    Resources:
    28
    Icons:
    1
    Tools:
    2
    Maps:
    10
    Spells:
    4
    Template:
    5
    Tutorials:
    6
    Resources:
    28
    Yeap it works, just don't click on that red box (USE CUSTOM TILESET)
    [​IMG]