• 🏆 Texturing Contest #33 is OPEN! Contestants must re-texture a SD unit model found in-game (Warcraft 3 Classic), recreating the unit into a peaceful NPC version. 🔗Click here to enter!
  • ✅ Time to vote for the top 3 models! The POLL for Hive's 6th HD Modeling Contest: Mechanical is now open! 📅 Poll close on July 16, 2024! 🔗 Cast your vote now!
  • ✅ The POLL for Hive's Texturing Contest #33 is OPEN! Vote for the TOP 3 SKINS! 🔗Click here to cast your vote!

Chapter One of my campaign don't Load :'(

Status
Not open for further replies.
Level 5
Joined
Jul 13, 2008
Messages
109
I have a big problem with my campaign.
i currently have 2 maps finished in my campaign, and i was trying to test to see if the Save/Load triggers are working. and when i click on the chapter one icon to start the campaign from the custom campaign screen, it accepts the click, but then 3 seconds later i return to the same screen to select chapter!

Can anyone please help me!?

Thanks to whom helps me, Most appreciated!!
 
Level 28
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,479
Holy shit. Something is seriously wrong here. I tried to load the map through the campaign and got the same effect as you. I found nothing wrong with the campaign file so I opened the map. Then I tried to launch it via the test map button and I got reports about several triggers beeing disabled due to errors. Then after I had clicked about 15 windows saying error I got another window sayin that my WE had to close down cause something went wrong.
I have one thought right now and it is if you're using WEU. When I started using WEU I got simalar errors using the advanced triggers. The reason was that I hadn't enchanced the map and allowed usage of advanced triggers.
 
Level 21
Joined
Dec 9, 2007
Messages
3,096
The same thing happends to my campaign too.
I have 3 maps : 2 maps made by me and one map i put there just to see if it works
my maps both don't work but the third map i added works...

Edit : The maps ARE working in custom game :bored: as a single-player map...
 
Level 19
Joined
Aug 24, 2007
Messages
2,888
Do NOT edit your maps in campaign editor
when making a campaign
create all maps like you are making a normal map
then create a campaign and import your maps in it
but do NOT edit them while you are in campaign editor
 
Level 5
Joined
Jul 13, 2008
Messages
109
Don't edit maps in campaign editor?
But both of my maps are edited through it, and the bonus map works fine.

Well, i can't really update my map again until it's solved, but if i don't it'll get rejected from the moderator :(

Edit: Thrikodius you saying my map gave you 15 errors? :O
 
Do NOT edit your maps in campaign editor
when making a campaign
create all maps like you are making a normal map
then create a campaign and import your maps in it
but do NOT edit them while you are in campaign editor

I edit my maps in campaign file a lot because I can share campaign stuff and I don't need to reimport the same stuff and redefine already existing object data, which makes campaign file much smaller. And I have no problems with it. Only annoying thing is that I can can't test the map properly with test button, so I need to start it via running warcraft and selecting custom campaign (but at least I can test it in window mode).
 
Level 5
Joined
Jul 13, 2008
Messages
109
Ok, i just made a pre-map before chapter one (which will be renamed chapter two) and it works fine, and i made a trigger so the next chapter (the chapter with the problem) loads up after completing this new map!

It goes to the black screen and i guess it tries to load the next map but returns to the campaign screen :(
 
Level 28
Joined
Jun 4, 2007
Messages
1,479
Do NOT edit your maps in campaign editor
when making a campaign
create all maps like you are making a normal map
then create a campaign and import your maps in it
but do NOT edit them while you are in campaign editor

I always edit the maps through the campaign and I have two fully functional maps in it so far. Some of it thanks to you Need, thanks! But I think I've said that before.

Thrikodius you saying my map gave you 15 errors? :O

Well maybe not 15 but pretty close. They all say there's something wrong with a trigger.

Maybe we have corrupted files :eek:

Oh my gosh! The killer pillow invasion has started already, and they are digital to! Don't go to sleep, I repeat, Don't go to sleep!!!
 
Status
Not open for further replies.
Top