1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. We have recently started the 16th edition of the Mini Mapping Contest. The theme is mini RPG. Do check it out and have fun.
    Dismiss Notice
  4. Dismiss Notice
  5. The Highway to Hell has been laid open. Come along and participate in the 5th Special Effect Contest.
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Catacomb

Discussion in 'Terrain & Level Design' started by Psyris, May 20, 2009.

  1. Psyris

    Psyris

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    12
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I'm creating a team-based dungeon crawler map with fixed cameras. The first area is supposed to be like a catacomb. I'm at a loss of how to improve it further, perhaps more tombs on the sides, but i'm not sure what other doodads I could use. So what do you think?
     

    Attached Files:

    Last edited: May 23, 2009
  2. Oziris

    Oziris

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    4,109
    Resources:
    3
    Icons:
    1
    StarCraft II Resources:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    Nice i really like it if the cameras are going to work.
    Hints:
    Make it Darker.
    More Blood.
    More Corpse.
    More Scary traps and etc...
     
  3. NinjasDontFight

    NinjasDontFight

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    687
    Resources:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    1
    I think it would be better darker...

    Why not limit the LOS to like 100-300... Then add "locust" allied units around the torches to make them look like their illumination? I think this could work :/
     
  4. Psyris

    Psyris

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    12
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Alright, I made it darker by setting it to midnight. Is there any type of lighting doodad I could place by those torches so it actually looks like they are emitting light.
     

    Attached Files:

  5. ~Void~

    ~Void~

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    6,449
    Resources:
    14
    Icons:
    8
    Skins:
    2
    Tutorials:
    4
    Resources:
    14
    I like it, but maybe give it a more dusty look.
     
  6. Oziris

    Oziris

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    4,109
    Resources:
    3
    Icons:
    1
    StarCraft II Resources:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    There is a light model that you can put at the torches!
     
  7. 2-P

    2-P

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Messages:
    238
    Resources:
    3
    Maps:
    3
    Resources:
    3
    Shrink the post lantern until it's not visible anymore, the size of its omni-light will remain.

    The non-existent transition between the walls and the ground is kinda ugly, the custom column and pedestal you use have a base, the wall however doesn't. Maybe add flat pedestals to the sides of the wall.
     

    Attached Files:

  8. ~Void~

    ~Void~

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    6,449
    Resources:
    14
    Icons:
    8
    Skins:
    2
    Tutorials:
    4
    Resources:
    14
    Yeah but that's white light, which is ugly. I suggest you get a brown or orange light made. I have an orange light somewhere...
     
  9. Oziris

    Oziris

    Joined:
    Oct 14, 2006
    Messages:
    4,109
    Resources:
    3
    Icons:
    1
    StarCraft II Resources:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    Void is it so hard to tint a light model?
     
  10. 2-P

    2-P

    Joined:
    Aug 31, 2005
    Messages:
    238
    Resources:
    3
    Maps:
    3
    Resources:
    3
    In the Object Editor? Good luck...
     
  11. Megafyr

    Megafyr

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Messages:
    957
    Resources:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    1
    remember to tint the unit models along with the the dark fog. ; )
     
  12. Psyris

    Psyris

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    12
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Not quite sure how to do that...

    I tried using the post lantern, but it looks a little weird, not natural and adds way too much light. Orange light would be awesome, if ye don't have to dig around for it, Void. If not I can attempt creating one. I've messed around with the wall transition and it looks a bit better now.
     
  13. Psyris

    Psyris

    Joined:
    Apr 14, 2006
    Messages:
    12
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Discipline attached a fire glow to the braziers for me, but I'm torn if it really looks better or not. I also added a base to the sides of the walls. What do you guys think?
     
    Last edited: May 23, 2009
  14. Slaydon

    Slaydon

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    2,432
    Resources:
    2
    Tutorials:
    2
    Resources:
    2
    This is a really nice terrain
     
  15. Mcasdf

    Mcasdf

    Joined:
    May 13, 2009
    Messages:
    248
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Awesome terrain, but how do you do it?
    And you might want to add more stuff on the ground, like corpses and destroyed statues and stuff :)
     
  16. Super-Sheep

    Super-Sheep

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Messages:
    2,823
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Seems like you shrinked all units and doodads a lot. It fails.
     
  17. thedeathunterxx

    thedeathunterxx

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    1,880
    Resources:
    2
    Maps:
    2
    Resources:
    2
    ya what super sheep said is right. Since everything is scaled so small, the floor textures appear really retarded.

    I would say to either change the tileset on the floor to more textured tiles. or replace the floor all together with a doodad made floor ( for instance a floor doodad, flattened and placed accuratly to create a floor.

    but changeing the scale of the doodads and units could work as well so that they are bigger.