1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still haven't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. Ride into the sunset with the 32nd Modeling Contest.
    Dismiss Notice
  4. This adventure has come to an end. Congratulate our heroes in the 16th Mini Mapping Contest Results.
    Dismiss Notice
  5. From the gates of hell, the 5th Special Effect Contest Results have emerged.
    Dismiss Notice
  6. Race against the odds and Reforge, Don't Refund. The 14th Techtree Contest has begun!
    Dismiss Notice
  7. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

A question about cliff.

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by Zenerik, Aug 23, 2009.

  1. Zenerik

    Zenerik

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    66
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Okay, as far as you all know, patch 1.24 broke the JassNewgenPack, along with its feature which make a tileset unable to walk on. It is an important feature to make natural and realistic cliffs, not some ugly Blizzard cliff.

    So, I would like to ask if there is any other way to create such, use only the basic World Editor? I have already consider putting some pathing blocker or other doodad to block the way, but it may take too many space.
     
  2. TheHunterKiller

    TheHunterKiller

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    1,464
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I think the only way is pathing blockers or doodads, or invisible units.
     
  3. Zenerik

    Zenerik

    Joined:
    May 20, 2008
    Messages:
    66
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Thanks for your reply in 4 minutes :grin: , if so, I'll ask how much space it will take if I put in like... 1000 pathing blocker? :eekani:

    No seriously, the map I'm currently working on has a lot of mountains, hills,etc. and at the same time I want to lower map size as much as possible, so I still hesitate.
     
  4. TheHunterKiller

    TheHunterKiller

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    1,464
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Well, you could change the blocker's pathing so you can use less blockers.
     
  5. D4RK_G4ND4LF

    D4RK_G4ND4LF

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    1,196
    Resources:
    20
    Models:
    3
    Spells:
    15
    Tutorials:
    2
    Resources:
    20
    • Environment - Set terrain pathing at (Center of (Playable map area)) of type Walkability to Off

    other options are:
    -Any
    -Flyability
    -Buildability
    -Peon Harvest Pathing
    -Blight Pathing
    -Floatability
    -Amphibious Pathing

    you can get locations by placing a unit there then exporting the mapscript (file - export script) and searching for where the unit is created

    for bigger regions you can easily use loops