1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. The Lich King demands your service! We've reached the 19th edition of the Icon Contest. Come along and make some chilling servants for the one true king.
    Dismiss Notice
  4. The 4th SFX Contest has started. Be sure to participate and have a fun factor in it.
    Dismiss Notice
  5. The poll for the 21st Terraining Contest is LIVE. Be sure to check out the entries and vote for one.
    Dismiss Notice
  6. The results are out! Check them out.
    Dismiss Notice
  7. Don’t forget to sign up for the Hive Cup. There’s a 555 EUR prize pool. Sign up now!
    Dismiss Notice
  8. The Hive Workshop Cup contest results have been announced! See the maps that'll be featured in the Hive Workshop Cup tournament!
    Dismiss Notice
  9. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[Trigger] Naga Submerge Ability

Discussion in 'Triggers & Scripts' started by GlassHouseTahaa, Nov 1, 2019.

  1. GlassHouseTahaa

    GlassHouseTahaa

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    7
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Hi there,

    I am trying to trigger a Naga unit (Snap-Dragon / Myrmidon / Royal Guard) to Submerge then later Resurface, however, I do not see Submerge as an action I can select in the ACTIONS tab.

    Any help you could provide would be greatly appreciated. :)
     
  2. Pyrogasm

    Pyrogasm

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    3,056
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    You order it to use the submerge ability, like ordering any other unit to use an ability.
     
  3. GlassHouseTahaa

    GlassHouseTahaa

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    7
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Submerge is not one of the available choices is my point, it doesn't appear to be there.
     
  4. Pyrogasm

    Pyrogasm

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    3,056
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    The orders are "submerge" and "unsubmerge" and you need to issue them:
    • Set UnitVar = <the unit>
    • Custom script: call IssueImmediateOrder(udg_UnitVar, "submerge")
     
  5. GlassHouseTahaa

    GlassHouseTahaa

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    7
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    AAAAHHHH!!

    Thank you!

    What I was doing wrong was not putting the "udg_" in the Custom Script.

    I don't know what "udg_" means but it works now.

    +rep



    If you wouldn't mind, what does "udg_" mean??? :)
     
  6. Pyrogasm

    Pyrogasm

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    3,056
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    User
    Defined
    Global

    It's a prefix put in front of all variables made in the variable editor.