1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. The Lich King demands your service! We've reached the 19th edition of the Icon Contest. Come along and make some chilling servants for the one true king.
    Dismiss Notice
  4. The 4th SFX Contest has started. Be sure to participate and have a fun factor in it.
    Dismiss Notice
  5. The poll for the 21st Terraining Contest is LIVE. Be sure to check out the entries and vote for one.
    Dismiss Notice
  6. The results are out! Check them out.
    Dismiss Notice
  7. Don’t forget to sign up for the Hive Cup. There’s a 555 EUR prize pool. Sign up now!
    Dismiss Notice
  8. The Hive Workshop Cup contest results have been announced! See the maps that'll be featured in the Hive Workshop Cup tournament!
    Dismiss Notice
  9. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[General] How do I save a map without having to put starting location?

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by Pyromaniac99999, Jul 7, 2019.

  1. Pyromaniac99999

    Pyromaniac99999

    Joined:
    Jun 7, 2019
    Messages:
    17
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    So i was just editing this map and the creator did not put any starting location except for the player.After editing, when I try to save, it asks me to automatically generate starting locations. It broke the map when I asked it to generate. How did the original creator save the map without the starting locations?
     
  2. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,588
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    The number of required starting locations is based on the number of used slots. By default a map will only have 1 used slot, player 1 red. If another slot is used, e.g. to allow playing in the custom game list, then another starting location will need to be placed.
     
  3. Pyromaniac99999

    Pyromaniac99999

    Joined:
    Jun 7, 2019
    Messages:
    17
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    He has 5 more AIs but hasn't put starting location for any of them. Its this map: [WoR] Jungle Fever v6.1. Please take a look and help me if you can.
     
  4. Cespie

    Cespie

    Joined:
    May 21, 2019
    Messages:
    344
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Genuinely curious. Why don't you want starting locations?
     
  5. Pyromaniac99999

    Pyromaniac99999

    Joined:
    Jun 7, 2019
    Messages:
    17
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Because it is not my map and the creator made it that way. Creating any starting location breaks the race selection process and thus, the map itself. I just need to make a few tweaks for my convenience, but i don't want to break the map.
     
  6. Ceday

    Ceday

    Joined:
    Feb 22, 2010
    Messages:
    1,077
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Maybe don't deprotect and/or modify other people's map without permission.
     
  7. Pyromaniac99999

    Pyromaniac99999

    Joined:
    Jun 7, 2019
    Messages:
    17
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    It's not protected. Also, I just wanted to tweak stuff for myself. I'm not going to post it somewhere.
     
  8. Cespie

    Cespie

    Joined:
    May 21, 2019
    Messages:
    344
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    That sounds like an extremely hacky workaround. How about simply fixing the issue instead?
     
  9. DaneTheBeast

    DaneTheBeast

    Joined:
    Dec 11, 2014
    Messages:
    579
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    All the modifying set aside, the question still stands, how to avoid automatically generating starting locations?
     
  10. Cespie

    Cespie

    Joined:
    May 21, 2019
    Messages:
    344
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I'm pretty sure that the answer is that you can't, and that this was done in the original map by directly deleting them from the map file with a text editor, or using some third party software to bypass it somehow.

    If I am right about that, then this is kind of a persistent problem that would have to be fixed every time the map is saved.
    But hey, now that I think about it, this may actually be an intentional map protection tecnique.
     
  11. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,588
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    The map is protected. Look under Triggers and you will see there are none. It was protected at least using Vexorian's optimizer to delete all World Editor trigger data while placing dummy blank files so the map can still be opened in the editor.

    Hence it breaks when you save because all the triggers in the map script file are deleted due to World Editor lacking the trigger data to rebuild them. The fact some starting locations are missing does not matter when the entire trigger data is missing.
     
  12. Pyromaniac99999

    Pyromaniac99999

    Joined:
    Jun 7, 2019
    Messages:
    17
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I didnt know that. What do I do then? Ive talked with the author but havent gotten a message back yet.
     
  13. Sabe

    Sabe

    Joined:
    Jul 30, 2018
    Messages:
    272
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    Well that's all you can do: wait for his or her answer.
     
  14. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,588
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    You can try modifying the map files directly. A map file as an archive file containing many map data files and imports. One can modify these separate files and recombine them to create an altered map. Of course this process requires considerable computer knowledge, cannot really use the World Editor to do some usually trivial tasks and is often frowned upon by some people.