1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. We have recently started the 16th edition of the Mini Mapping Contest. The theme is mini RPG. Do check it out and have fun.
    Dismiss Notice
  4. Dismiss Notice
  5. The Highway to Hell has been laid open. Come along and participate in the 5th Special Effect Contest.
    Dismiss Notice
  6. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[General] Gray Texture

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by The_Warchief, Dec 17, 2017.

  1. The_Warchief

    The_Warchief

    Joined:
    Nov 8, 2017
    Messages:
    104
    Resources:
    4
    Models:
    1
    Skins:
    3
    Resources:
    4
    Hey all! Having a bit of a strange bug with Direfury's Gnoll models, such as this one.

    When I look at them in Magos they look just fine - texture working and everything. But when I import them into the editor, this happens.

    Glitch.jpg

    All his gnoll models have a shared texture and they're all doing this. I tried messing around with the material settings in Magos but nothing really worked. Any suggestions on how to solve this? Thanks!
     
  2. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,804
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    WC3 considers the texture invalid apparently. I am not too sure why but apparently mipmap level 5 (8*8 pixels) has the following problem...
    JPEG warning: Truncated File - Missing EOI marker.

    In any case I have attached a fixed version of the texture and a demonstration import map. Do note that this version of the texture was made using Imperial BLP so uses WC3 default JPEG quality settings, which may or may not be the wishes of the texture author.
     

    Attached Files:

  3. The_Warchief

    The_Warchief

    Joined:
    Nov 8, 2017
    Messages:
    104
    Resources:
    4
    Models:
    1
    Skins:
    3
    Resources:
    4
    Hey thanks man, you're a life saver! Just popping the texture in place of the old one worked like a charm, haha. As for Direfury's wishes, well... He did say to go ahead and edit it as needed, so long as he was credited. I think getting the texture to work in my map at all can be considered "as needed," haha. Thanks again!
     
  4. Dr Super Good

    Dr Super Good

    Spell Reviewer

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    25,804
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Spells:
    2
    Resources:
    3
    Do not worry I will work with him to get it sorted out. I am pretty sure he, and even the reviewers who approved it, were not aware there is a problem with the texture. Likely a case of it working in old Warcraft III but broken by one of the recent updates.