1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. The Lich King demands your service! We've reached the 19th edition of the Icon Contest. Come along and make some chilling servants for the one true king.
    Dismiss Notice
  4. The 4th SFX Contest has started. Be sure to participate and have a fun factor in it.
    Dismiss Notice
  5. The poll for the 21st Terraining Contest is LIVE. Be sure to check out the entries and vote for one.
    Dismiss Notice
  6. The results are out! Check them out.
    Dismiss Notice
  7. Don’t forget to sign up for the Hive Cup. There’s a 555 EUR prize pool. Sign up now!
    Dismiss Notice
  8. The Hive Workshop Cup contest results have been announced! See the maps that'll be featured in the Hive Workshop Cup tournament!
    Dismiss Notice
  9. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

[JASS] Changing scripting language

Discussion in 'Triggers & Scripts' started by DanmakuUmineko, Nov 10, 2019.

  1. DanmakuUmineko

    DanmakuUmineko

    Joined:
    Nov 9, 2019
    Messages:
    3
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Hello everyone,
    I'm coming back to Wc3 after nearly 10 years, I still got some rust on but I'm trying to understand the working of this new functionality that allows the use of LUA scripts within maps. I've seen that some people have made map that has the script language set to LUA, I see this in the map options (the last dropdown at the bottom of the window). The dropdown is readonly however, I can't change it and I'm stuck with JASS. I'm wondering how you switch from using JASS to LUA, do you need some tool to do it outside of the editor? I've been looking for an answer for a while now, I figure I might as well ask.
     
  2. FeelsGoodMan

    FeelsGoodMan

    Joined:
    Dec 13, 2018
    Messages:
    574
    Resources:
    2
    Maps:
    2
    Resources:
    2
    You have to export all your triggers, then delete them (or at least everything that contains JASS like custom scripts etc), then save the map, then re-open the map, then change to LUA mode and then import all your triggers.

    I THINK that's the correct order of things. I think you also need to disable Jasshelper.
     
  3. DanmakuUmineko

    DanmakuUmineko

    Joined:
    Nov 9, 2019
    Messages:
    3
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Thank you very much, I'll check that out!
     
  4. Pyrogasm

    Pyrogasm

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    3,056
    Resources:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    1
    AFAIK that won’t convert JASS triggers to Lua, only GUI ones. There’s a JASS -> Lua transpiler here on the site somewhere if you need that functionality.