1. Head to the 33rd Modeling Contest Poll and drink to your heart's desire.
    Dismiss Notice
  2. Choose your means of doom in the 17th Mini Mapping Contest Poll.
    Dismiss Notice
  3. A slave to two rhythms, the 22nd Terraining Contest is here.
    Dismiss Notice
  4. The heavens smile on the old faithful. The 16th Techtree Contest has begun.
    Dismiss Notice
  5. The die is cast - the 6th Melee Mapping Contest results have been announced. Onward to the Hive Cup!
    Dismiss Notice
  6. The glory of the 20th Icon Contest is yours for the taking!
    Dismiss Notice
  7. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Siege mode

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by Watcher, Feb 2, 2018.

  1. Watcher

    Watcher

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    87
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Hi guys!

    I was wondering how can you make a unit siege up in wc3, like siege tanks siege up in sc2.

    I tried doing it with night elven ancients spell, but it only works for buildings.

    So basicaly what would said spell have to do is:

    1. Normal ranged ground unit with attack-1
    2. Use the said "take roots" spell which would "root" the unit making it unable to move, disabling attack-1, but enabling attack-2.
    3. Clicking the "root up" spell would "unroot" the unit, making it to move again, disabling attack-2 and enabling attack-1 again.

    Anyone knows how to do that?
     
  2. Sieben

    Sieben

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    656
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Try with a second unit, and set its movement speed to 0. Then use the morph ability (from druids) or metamorphosis (from Demon Hunter), and use it to make your unit morph to siege mode.
     
  3. Watcher

    Watcher

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    87
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Ty m8, but now I have few other problems considering attack/spell animations, but I will try to fix them myself.

    +rep
     
  4. Sieben

    Sieben

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    656
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Yes, my solution is really not great, it's weird when units in siege mode are aiming at enemies who are not right in front of them. I suppose the best way to address this would be to have a model that has specific attack animations like human Cannon Tower, which doesn't move but has a rotating turret.
    What kind of unit are you trying to get a siege mode to?
     
  5. Watcher

    Watcher

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Messages:
    87
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    The model is custom made Model.

    I was thinking of using the models spell channel two anim for a siege up mode and maybe spell throw for attack-2, but I have no idea how to do that and it sounds a lil' bit complicated to me.

    The other solution is to somehow set spell throw anim to attack-2.
     
  6. Sieben

    Sieben

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    656
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    You can change the animation names with Magos Model Editor (in sequence manager). However, it's better to ask the model author's permission before editing their model.

    Anyway, it's not a perfection solution either, because that model doesn't seem to be designed for siege mode purposes, and unless someone more competent than me comes to the rescue, you'll probably get bizarre animations whatever you do. :cconf: