1. Find your way through the deepest dungeon in the 18th Mini Mapping Contest Poll.
    Dismiss Notice
  2. A brave new world lies beyond the seven seas. Join the 34th Modeling Contest today!
    Dismiss Notice
  3. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hive 3 Remoosed BETA - NOW LIVE. Go check it out at BETA Hive Workshop! Post your feedback in this new forum BETA Feedback.
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Looking for a way to communicate with bots like dota does

Discussion in 'Requests' started by deth_lord, Feb 16, 2011.

  1. deth_lord

    deth_lord

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    47
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    I'm trying to find a way to send a bot stats from a game like dota does. Where it keeps track of skills and such. Anyone know where i could find some info on this?
     
  2. Gekigengar

    Gekigengar

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,490
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    i don't quite understand, maybe some examples?
     
  3. deth_lord

    deth_lord

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    47
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    example like say i kill 3 heroes in dota and kill 20 creeps. That data be passed to a bot through the game. And when i give the hostbot a command such as !statsdota it would display the stats of the person. Such as dotacash. But NOT dota so i can use for other games.
     
  4. Gekigengar

    Gekigengar

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,490
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    so, you makin a host bot program?..

    i guess assigning them to save variables from jass or warcraft isn't that hard. since they could connect with warcraft hosting systems. why not connect
    to the game's variables.

    from what i am seeing is, the hostbot datas doesn't connect with eachother, except battlenet ones.

    maybe they had a big bot database server?

    so all hostbot datas will be transferred
    and be downloaded again by all bots.

    it is the job of the bot, not dota anyways, maybe getting similar creep kill variables and hero kill will do the job.
     
  5. deth_lord

    deth_lord

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    47
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    how would a bot go about keeping track of such things?
     
  6. Gekigengar

    Gekigengar

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,490
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    i dont know :/
    but the host bot could find itself a way to blend with wc3 system, why will they not be able to track such a thing?..

    well, i don't know abt the details, can't help, sorry.
     
  7. deth_lord

    deth_lord

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    47
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    i'll try the bot site maybe i can find info there
     
  8. BLKS

    BLKS

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    42
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    maybe just make multiboard or someting ?
     
  9. deth_lord

    deth_lord

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    47
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    multiboard? how would that effect how the bot reads the data?
     
  10. BLKS

    BLKS

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    42
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    why should you send it to bot and then write a command in chat theat you could simply make a multiboard ?
     
  11. deth_lord

    deth_lord

    Joined:
    Jun 25, 2009
    Messages:
    47
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    nooooooooooo no your misunderstanding my request. i want the bot to maintain stats throughout multiple games, like dota bots.
     
  12. InfernalTater

    InfernalTater

    Joined:
    Jul 12, 2008
    Messages:
    2,970
    Resources:
    36
    Models:
    32
    Icons:
    2
    Packs:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    36
    Well, having it do this would not relate to your map itself.
    You would probably be better off setting it up similarly to a Stealthbot, except saving different information.
    Or, you could ask the DotA people how they do it.