1. Updated Resource Submission Rules: All model & skin resource submissions must now include an in-game screenshot. This is to help speed up the moderation process and to show how the model and/or texture looks like from the in-game camera.
    Dismiss Notice
  2. DID YOU KNOW - That you can unlock new rank icons by posting on the forums or winning contests? Click here to customize your rank or read our User Rank Policy to see a list of ranks that you can unlock. Have you won a contest and still havn't received your rank award? Then please contact the administration.
    Dismiss Notice
  3. The poll for Hive's 12th Concept Art Contest is up! Go cast your vote for your favourite genie!
    Dismiss Notice
  4. Travel to distant realms and encounter scenes unknown to the common folk. The Greatest of Adventures is upon us with the 8th Cinematic Contest. Join in on a fun ride.
    Dismiss Notice
  5. The 18th Icon Contest is ON! Choose any ingame unit and give him/her Hero abilities. Good luck to all.
    Dismiss Notice
  6. Contestants are to create a scene set in the Stone Age. Come and see what you can come up with. We wish you the best of luck!
    Dismiss Notice
  7. Colour outside the lines! Techtree Contest #13 is a go. The contest is optionally paired.
    Dismiss Notice
  8. Greetings cerebrates, our Swarm needs new spawners that will have numerous children. Join the HIVE's 31st Modeling Contest - Spawners and Spawned! The contest is optionally paired.
    Dismiss Notice
  9. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Warcraft 3 Patch 1.31

Discussion in 'Latest Updates and News' started by Ralle, Mar 25, 2019.

  1. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    10,247
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Hmm, it's good for a lot of things, mainly auras, spellbook type items when you can't put anymore spells on your hero in the object/unit editor. Maybe you could add them via triggers instead and hide their icons? Interesting since now you can add attributes and stuff via triggers but back then invisible items like these would have been useful as attributes out of nowhere.

    I'm not sure yet how item combinations could work. Do the triggers detect both inventories as one?
    How can you for instance be sure that an item will go in the either of the inventories if you don't want it to be seen?

    @Retera how many inventories can one have?
     
    Last edited: Mar 27, 2019
  2. Tasyen

    Tasyen

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,263
    Resources:
    16
    Tools:
    2
    Maps:
    2
    Spells:
    7
    Tutorials:
    4
    JASS:
    1
    Resources:
    16
    Interessting did not know of this multiple inventory on one unit.
    So I tested around with a unit having 2 inventory skills a bit, the picking works fine you get all stats the items should give.
    The droping from a living was broken to me. I did not test the suggested drop on death.

    I registered collected items with triggers in an simple item array with a counter to know the amount of items collected. Now I droped all of the items at once (with move item to loc) which worked at first look, the 12 items were at the map again.
    But there was a problem with the items from the not visible inventory. They were not pickupable (did only test right click) nor did the previously item holder lost the abilties the items give.
     
  3. Trill

    Trill

    Joined:
    Feb 24, 2018
    Messages:
    263
    Resources:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    1
    Hmm, now that I think of it, what if you use "Hide ability" on primary inventory?
     
  4. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    10,247
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    To switch between them? There are some inventory systems here on the site but I don't know if they're based on this.
     
  5. Trill

    Trill

    Joined:
    Feb 24, 2018
    Messages:
    263
    Resources:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    1
    Yeah. I'm currently not at home, can't test it.
    Inventory systems are generally quite complex. Hiding a basic ability is very simple and can be implemented/imported with zero hassle.
    Although I doubt it would work, because of course it wouldn't.
     
  6. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    116
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    If this is true,memhack will be official?
     
  7. deepstrasz

    deepstrasz

    Map Reviewer

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    10,247
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I remember they killed it with the newer patches. Maybe it's a safehack?
     
  8. Trill

    Trill

    Joined:
    Feb 24, 2018
    Messages:
    263
    Resources:
    1
    Icons:
    1
    Resources:
    1
    Fix a bug so when you reintroduce it as a feature, you can get all the credit. :thumbs_up:
     
  9. Chaosy

    Chaosy

    Joined:
    Jun 9, 2011
    Messages:
    10,608
    Resources:
    18
    Maps:
    1
    Spells:
    11
    Tutorials:
    6
    Resources:
    18
    It was patched because security reasons.
    They wont reintroduce it.

    Though giving us proper natives would be nice.
     
  10. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    116
    Resources:
    0
    Resources:
    0
  11. mori

    mori

    Joined:
    Jun 13, 2016
    Messages:
    337
    Resources:
    2
    Spells:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    2
    That's not how it works... Lua is simply used as a scripting language in CheatEngine. That doesn't mean Lua has free memory access (and it doesn't).
     
  12. Yahya

    Yahya

    Joined:
    Feb 10, 2019
    Messages:
    22
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Where and when did Kam say that?
     
  13. helenburns

    helenburns

    Joined:
    Mar 4, 2017
    Messages:
    6
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I hate the bad environment like you ,mate,I can't agree with you anymore bro,you are the few people who know the truth
     
    Last edited: Mar 29, 2019
  14. EredarArbeiterYU

    EredarArbeiterYU

    Joined:
    Jul 15, 2015
    Messages:
    80
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    You didn't need to repeat the same stuff 3 times over two posts :|
    First time on a forum I guess.
     
  15. Sieben

    Sieben

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    642
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    In the links I provided
     
  16. Rui

    Rui

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Messages:
    8,438
    Resources:
    8
    Maps:
    8
    Resources:
    8
    That's probably the answer yes :p. The thing is that no one will be able to tell. E.g. Wc3:R will use a modern graphics library. However, it will also get a graphics enhancement. Chances are this'll cancel out any efficiency gain by far. Unless you keep using the old graphics with the new library. But wc3's old graphics are already easily handled by any modern hardware anyway.
     
  17. Razorclaw_X

    Razorclaw_X

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    97
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    The problem would be how would you stop people from piling stuff into the unseen inventory.
     
  18. map designer

    map designer

    Joined:
    May 2, 2011
    Messages:
    896
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    Hello
    Tell me if something happened pls
    Or if anything official is out
     
  19. sonphamthe11H

    sonphamthe11H

    Joined:
    Mar 6, 2017
    Messages:
    116
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Maybe they’ll add c++ support too
    I hope so :v
     
  20. Bribe

    Bribe

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    8,018
    Resources:
    25
    Maps:
    3
    Spells:
    10
    Tutorials:
    3
    JASS:
    9
    Resources:
    25
    I highly doubt that. I'm sure there are specific reasons for going with Lua. They probably picked it because it's what Dota 2 modding uses, and would use its familiarity to lure players over.