1. Find your way through the deepest dungeon in the 18th Mini Mapping Contest Poll.
    Dismiss Notice
  2. A brave new world lies beyond the seven seas. Join the 34th Modeling Contest today!
    Dismiss Notice
  3. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hive 3 Remoosed BETA - NOW LIVE. Go check it out at BETA Hive Workshop! Post your feedback in this new forum BETA Feedback.
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Help for terrain

Discussion in 'Requests' started by The General, Oct 10, 2011.

  1. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    okay so i want to be able to make my own terrain during the war 3 map anyone know how to do that?
     
  2. Gekigengar

    Gekigengar

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,490
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    terrain? just go to the terrain editor? and put doodads on doodad pallete?

    what sort of help do you need?, a tutorial for Non-playable terrain?
    your post isn't clear at all :x
     
    Last edited: Oct 11, 2011
  3. Spartipilo

    Spartipilo

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    3,190
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    I think he wants to make his own terrain tile.
     
  4. Gekigengar

    Gekigengar

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Messages:
    1,490
    Resources:
    2
    Maps:
    1
    Spells:
    1
    Resources:
    2
    extract it from the mpq and then edit it?
    then import with the same texture path as normal wc3 tile texture path that you want.
     
  5. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    no i want to create terrain during the war3 map when its playing
     
  6. Spartipilo

    Spartipilo

    Joined:
    Jul 14, 2011
    Messages:
    3,190
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Oh.. trigger a terrain deformation :) I think there's an action inside 'Game' block, or 'Terrain', or something... I know there is
     
  7. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    can you like make a wisp trigger like in titan land so it will generate terrain?
     
  8. Vladadamm

    Vladadamm

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    1,255
    Resources:
    9
    Maps:
    5
    Spells:
    3
    Tutorials:
    1
    Resources:
    9
    You just want know how you can change the terrain type somewhere during the game ?

    If yes, just use this action :
    • Environment - Change terrain type at POINT to TERRAIN-TYPE using variation VARIATION in an area of size AREA and shape Circle/Carre
     
  9. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    not like the type like make terrain not tile like terraforming terrain during the map
     
  10. Vladadamm

    Vladadamm

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    1,255
    Resources:
    9
    Maps:
    5
    Spells:
    3
    Tutorials:
    1
    Resources:
    9
    There 4GUI actions for make a terrain deformation (wave, ripple, shape and random, i thought)
    There are in Environment category.
     
  11. Magtheridon96

    Magtheridon96

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    6,003
    Resources:
    26
    Maps:
    1
    Spells:
    8
    Tutorials:
    7
    JASS:
    10
    Resources:
    26
    C'est pas possible!
    I could've sworn they were more :eek:
     
  12. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    can i rise up terrain
     
  13. Illidan_Hunter

    Illidan_Hunter

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    479
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Creating cliffs during gameplay is not possible. You can only change the height and tile.
     
  14. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    all i want to do is change height
     
  15. The General

    The General

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    580
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    is it possible to like make a deformation then use a trigger to copy then paste that formation on a different part of the map?