1. Find your way through the deepest dungeon in the 18th Mini Mapping Contest Poll.
    Dismiss Notice
  2. A brave new world lies beyond the seven seas. Join the 34th Modeling Contest today!
    Dismiss Notice
  3. Check out the Staff job openings thread.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Hive 3 Remoosed BETA - NOW LIVE. Go check it out at BETA Hive Workshop! Post your feedback in this new forum BETA Feedback.
Dismiss Notice
60,000 passwords have been reset on July 8, 2019. If you cannot login, read this.

Building turn corpse to gold?

Discussion in 'World Editor Help Zone' started by darklord_avalon, Aug 31, 2007.

  1. darklord_avalon

    darklord_avalon

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    80
    Resources:
    3
    Models:
    3
    Resources:
    3
    -not certain if this is the right spot, but I think so-

    Yea I'm looking for a fairly complex idea, I dont know much about scripts, so if its possible to be done without them that would be a big plus, however I understand if it cant.
    I'm looking to make a building, think nightelf, a building that can transform and walk around and such. I want it to gather dead bodies, and after filling up on the bodies it can transform into a 'gold mine' with gold in it dependant on the unit corpses it stored up. Then the basic worker unit can go in and gather the gold, emptying the structure to let it do the same thing all over again.

    I would love to be able to do that with spells and abilities rather then triggers, so thats my first question can it be done with spells and abilities alone?

    -thanks in advance ^.^
     
  2. Karmine

    Karmine

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    37
    Resources:
    1
    Maps:
    1
    Resources:
    1
    I don't think you can do it with spells and abilities alone, I think you're going to need quite few of triggers also.
     
  3. darklord_avalon

    darklord_avalon

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    80
    Resources:
    3
    Models:
    3
    Resources:
    3
    Right, since it more then likely cannot be done with abilities, now I just need to find out how to do it with triggers
    Thanks for the... affirmation Karmine



    Bugger- looks like I will have to resort to delving into tutorials.
    hm, well I should finish the custom model first... I may abondon the project for failure of a good skin, or animations lol, I'm not so good at those.
    ...why am I saying all this... I dont know... monologue - complete
     
    Last edited by a moderator: Sep 5, 2007
  4. Lord-Of-Shadows

    Lord-Of-Shadows

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    67
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    That may take alot of triggers chained together with variables for helping. That would be a big chain.
     
  5. Chaos Overlord

    Chaos Overlord

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    1,097
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Does world editor have anyhting that checks the amount of corpses a unit carries, like using the collect corpse thing on the meat wagons? I dont think it does but if there is some way to check that, your golden. Of course, you still got some sticky triggers to work through, but the basic idea would be a lot easier.
     
  6. darklord_avalon

    darklord_avalon

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    80
    Resources:
    3
    Models:
    3
    Resources:
    3
    Well I have hit a hickup sooner then expected. While rooted the tree has the abilities I am using to test, but when uprooted, it has none.
    and its supposed to eat/gather the corpses when its uprooted, then root and baisically digest the corpse to make gold.
     
  7. Chaos Overlord

    Chaos Overlord

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    1,097
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Yes I know, and if I knew a way, but unfortunately, my ways never work because I like to use inexistant actions, unless someone could tell me that there is an action like I described or even a line of custom script.
     
  8. darklord_avalon

    darklord_avalon

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    80
    Resources:
    3
    Models:
    3
    Resources:
    3
    I will figure that part out,
    right now I need to figure out why it cant use its powers while in its mobile form.
    its confounding.
     
  9. Chaos Overlord

    Chaos Overlord

    Joined:
    Feb 1, 2007
    Messages:
    1,097
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Well you can always just add the abilites to your mobile form after they cast the unroot spell. Just do the add ability function.
     
  10. darklord_avalon

    darklord_avalon

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    80
    Resources:
    3
    Models:
    3
    Resources:
    3
    hm?
    well I have the tree, copied one of the other ancients
    and its abilities list has all of the abilities I want
    the abilities are present while it is rooted, but they are not present when the tree is uprooted.
     
  11. Rui

    Rui

    Joined:
    Jan 7, 2005
    Messages:
    8,529
    Resources:
    8
    Maps:
    8
    Resources:
    8
    That is normal on ancients.

    PS. - Do NOT double-post. Use the Edit Post button on the lower right of your post.

    ~Posts Merged
     
  12. darklord_avalon

    darklord_avalon

    Joined:
    Apr 23, 2004
    Messages:
    80
    Resources:
    3
    Models:
    3
    Resources:
    3
    ...well thats annoying, gotta figure out why.

    oh, yea... I knew that... oops
     
  13. Triptrippen

    Triptrippen

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    Progress?

    I was just wondering if you've abandoned this or not, and If you haven't can you post some progress you've had?

    I am wanting to do something similar except I want to have corpses turn into mini-goldmines with gold reliant on about 1/2 of their max HP...
     
  14. Allcor

    Allcor

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    26
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    maybe turn dead unit's into trees with a corpse as art, you can edit the hp of a destructeble think it coresponds with the amount of wood harfested off it.

    Just means you get wood instead of gold, and can't use normal trees.

    best I can think of and onley one trigger,

    For first poster could also use trees and the abylety eat tree witch show's up at treants. use a trigger actevated with the abylety, use Custom Value to add the wurth of the eaten unit and use hp of the tree in that fase. Something like that.
     
  15. DesKaladA

    DesKaladA

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    1,590
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    ho ho ho
    This is easy
    i know how to make it
    pm me if u want hlp
     
  16. Triptrippen

    Triptrippen

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    13
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    If I can figure the trigger out on how to turn corpses into trees that will work I think... I'll just have to add a trigger to turn wood into gold I guess
     
  17. DesKaladA

    DesKaladA

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    1,590
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    i know how to do it so do you want my help
     
  18. Allcor

    Allcor

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    26
    Resources:
    0
    Resources:
    0
    didn't he ask it when he posted? why not type it out?
     
  19. DesKaladA

    DesKaladA

    Joined:
    Jun 28, 2007
    Messages:
    1,590
    Resources:
    3
    Maps:
    1
    Template:
    1
    Tutorials:
    1
    Resources:
    3
    ok

    all you need to do is make a array for each of the unit trained
    then add +1 for each unit that died in x raidouis of the tree unit tiney
    you can add sfx at the dead unit and the tree if you want
    all thats left is a abley to upgrade
    into a goldmine
    then modfy it so it has the amount of gold of the number of dead units that died in that aerya