Attack Sound (can it be changed in game?)

Level 11
Joined
Jul 28, 2007
Messages
920
Is there any way to change attack sound of unit.
So when my unit is attacking it has heavy bash for example, can i change that, BUT INGAME, ?

With system, or is there maybe passive spell that can make sound, like active fairy fire does, ?
 
Level 11
Joined
Jul 28, 2007
Messages
920
Hm.. wont work i think, can i do it somehow with metarmophosis ? Coz if i replace unit while it has buff, target of channeling spell, all those thing will disapear or reset... or not ? I saw master crafters map that has repalce system, but i think it has no problems.

Is there any passive skill that can make sounds ? :D Or we detected with trigger so i could make sounds with triggers ? :D

EDIT: can i somehow detect damage, when unit is attacked, but not when unit is attacking, coz it can stop before it hits, and anyway it has attacked, but when attacking and dealing damage, ?
 
Level 5
Joined
Dec 23, 2007
Messages
137
trigger

event
when a unit is attacked
Condition
type of attacking unit is equal to (ur unit)
Actions
play sound on unit (change sound to ur attacking sound)
 
Level 11
Joined
May 10, 2008
Messages
1,001
This one is easy....
U pick a weapon attack sound u want your unit to use... then change it.. such as:
woodheavybash
MetalHeavySlice...

then when u pick the weapon sound... u go to sound editor.. and replace the woodheavybash or metalheavyslice sound.. etc... with the sound u want.. there are more than one sounds though.. so your gonna have to replace it...
Im good at this!!
I hope i helped
 
Level 11
Joined
Jul 28, 2007
Messages
920
Geazergimli2, i wrote at the top "ingame" not in editor.
And Kupi i think "when unit is attacked" is bugged in >my way<, coz unit can attack, and deal no damage, unit can be attacked, and attack can be prevented, and unit will attack anyway, sound will play but unit wont deal hit... but i will try it now, i dodnt try it :D.

Best would be if i could detect "damage" when unit is dealing damage to another unit...
 
Level 11
Joined
May 10, 2008
Messages
1,001
uhhh... change ingame???? what do you mean??? like when unit gets an item... or goes to a different area then change sound??? in that case.. there is probably a trigger.. but i dont know what....hmm.....
 
Level 3
Joined
Dec 16, 2007
Messages
46
I'll make it as best as i can WcIII Is fucking now so it won't be perf

Code:
Events
Unit - Unit Acquires item
Conditions
Item - Item type of (Item Being Manipulated) Equal to Mace
Action
Replace (Hero Manipulating Item) With (Hero with Heavy Bash as attack sound)

Thats should be it :)
P.S. I can't guarantee its leakless WcIII was fucking as i said so it will be hard to write
 
Level 6
Joined
Jul 2, 2008
Messages
156
Hey just a thought, but maybe give it some sort of empty missile animation, but change the sound on the missile? Or maybe make the missile just move really fast. Kind of like how Searing Arrows changes the sound effect. It won't be exactly customizable to the extent of "vs. metal" and "vs. wood", but it will be much better than a hammer making a chopping noise always.
 
Level 11
Joined
Jul 28, 2007
Messages
920
ShadowHunter291 how do you mean "add" missle ? I dont get it how can i add a missle ? Explain a bit pls. There is option when unit takes damage, but i dont know if there is condition that determines who dealt the damage... with that, problem solved... when unit attacked funkcion, doesnt work, coz you can attack, and stop unit, without dealing damage.

EDIT: with cold arrows ability, i menage to create the sound, but the sound wont trigger when my hero alone starts to autocast ability ( i can prevent that by reducing aqusting range to 1, but still i think that my hero will start to attack when he becomes attacked, can i disable that somehow ?). Is there any passive ability that can make soudn on hit ?
 
Last edited:
Level 6
Joined
Jul 2, 2008
Messages
156
ShadowHunter291 how do you mean "add" missle ? I dont get it how can i add a missle ? Explain a bit pls. There is option when unit takes damage, but i dont know if there is condition that determines who dealt the damage... with that, problem solved... when unit attacked funkcion, doesnt work, coz you can attack, and stop unit, without dealing damage.

EDIT: with cold arrows ability, i menage to create the sound, but the sound wont trigger when my hero alone starts to autocast ability ( i can prevent that by reducing aqusting range to 1, but still i think that my hero will start to attack when he becomes attacked, can i disable that somehow ?). Is there any passive ability that can make soudn on hit ?

Use an orb item ability, those are always on.
 
Level 11
Joined
Jul 28, 2007
Messages
920
OK ty, i thought of that but didnt try it, will now.

EDIT: Good idea ShadowHunter291, item fire orb for example works just fine with close range missle ( melee ) creating sound, but without missle ( coz very fast speed projectile ).

Now Does anyone got any idea what missles can create; sword, staff, mace, axe similar sounds ?
 
Last edited:
Level 6
Joined
Jul 2, 2008
Messages
156
OK ty, i thought of that but didnt try it, will now.

EDIT: Good idea ShadowHunter291, item fire orb for example works just fine with close range missle ( melee ) creating sound, but without missle ( coz very fast speed projectile ).

Now Does anyone got any idea what missles can create; sword, staff, mace, axe similar sounds ?

There isn't any (as far as I can think of) but you can import the sounds and overwrite their original noises. Make sure you only overwrite sounds you are sure you aren't going to use.
 
Level 11
Joined
Jul 28, 2007
Messages
920
Actually i never replaced sounds, so what should i do ? For example i take Ancient Protector Missle, not, if i wanna change sound of Anci Missle, i need to export sound i want, MetalSlice for example, and import it to map, then change name of it, to the path of Anci Missle soudn or ? Make an example some1, tnx.
 
Level 6
Joined
Jul 2, 2008
Messages
156
Actually i never replaced sounds, so what should i do ? For example i take Ancient Protector Missle, not, if i wanna change sound of Anci Missle, i need to export sound i want, MetalSlice for example, and import it to map, then change name of it, to the path of Anci Missle soudn or ? Make an example some1, tnx.

To replace the Black Arrow sound effect, simply change the path on an imported sound to its path. Abilities\Spells\Other\BlackArrow\TheBlackArrow.wav. To find a sound's path, simply follow the folders, and write down the words exactly as they are. Its really simple once you get it.
 
Top